Det lykkes næste gang, lød det fra EUs faste formand, Herman Van Rompuy, da EUs budgetforhandlinger var brudt sammen.

De afbrudte forhandlinger om EUs flerårige budget er ikke et alvorligt sammenbrud, men udtryk for uoverensstemmelser, der vil blive ryddet af vejen ved et topmøde i det nye år. Sådan lød det beroligende budskab fra den faste EU-præsident, Herman Van Rompuy, da EUs 27 stats- og regeringschefer fredag gik fra hinanden før tid. Det skriver B.dk.

- Der er ingen grund til at dramatisere det. Disse forhandlinger kræver ofte to omgange, sagde Herman Van Rompuy på det efterfølgende pressemøde.

Formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, fremhævede, at det er exceptionelt komplekse og svære forhandlinger.

- Det er første gang, vi diskuterer reelle nedskæringer, sagde Manuel Barroso, der antydede, at man havde nået hans grænse for beskæringer i den del af budgettet, der har med investeringer i vækst at gøre. Han havde fortalt stats- og regeringscheferne, at de skal vedtage et budget, som »Europa kan være stolt af«.

- Vi vil have en kritisk masse af investeringer i infrastruktur i Europa, sagde Barroso, der forklarede, at uenigheden mellem landene især handler om budgettets størrelse og »fairness«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.