Har du også undret dig over, at der står 'Hr.' eller 'Fr.' på dit valgkort?

Har du stemmeret til kommunal- og regionsrådsvalget, har du inden for de sidste uger modtaget et valgkort, hvor der enten står forkortelsen 'hr.' eller 'fr.' foran dit navn.

Men det er gammeldags og bør enten ændres eller helt fjernes, lyder det fra interesseorganisationen LGBT+ Danmark.

Det skriver DR.

DR har talt med 33-årige Cecer Bjørk, der identificerer sig selv som non-binær, altså hverken som mand eller kvinde og dermed hverken som udelukkende 'hr.' eller 'fr.'

»Det er ikke sådan, at det decideret ødelægger min dag, men jeg studser da over det. For jeg føler hverken, at herre, fru eller frøken passer til mig. Jeg synes, det er en underlig måde at titulere mig på. Hvorfor kan de ikke bare nøjes med at skrive mit navn,« siger Cecer Bjørk til DR.

Ifølge Indenrigsministeriet er der flere forklaringer på, hvorfor du skal tiltales med enten 'hr.' eller 'fr.' på dit valgkort.

Ministeriet oplyser i et skriftlig svar til DR Nyheder, at det til dels skyldes, at kommunerne automatisk trækker oplysningerne fra CPR-registret, hvor dit køn er angivet.

Derudover kan kønsangivelsen på valgkortet også være med til at forhindre såkaldt uberettiget stemmeafgivning. For eksempel hvor en vælger enten bevidst eller ubevidst forsøger at stemme med sin ægtefælles valgkort.

Den forklaring LGBT+ Danmark, landsforeningen for homoseksuelle, lesbiske, biseksuelle og transpersoner ikke meget for.

»Fordi man kan jo hedde 'hr.' og komme i både kjole og neglelak. Så jeg har meget svært ved at se, hvad det er for en form for snyd, som kønstilkendegivelsen skulle kunne dæmme op for, siger Susanne Branner Jespersen fra LGBT+ Danmark, der er sekretariatschef i LGBT+ Danmark,

Andre læser også