Regeringens plan om at revidere grundloven er fuldstændig unødvendig, mener Dansk Folkeparti.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det bliver alt for dyrt. Det kommer til at tage alt for lang tid. Og så kan vi måske alligevel ikke blive enige om noget i sidste ende.

Sådan lyder bekymringen fra Dansk Folkepartis Søren Espersen, som ikke vil bakke op om regeringens planer om at revidere grundloven.

- Vi er lodrette imod overhovedet at starte processen. Hvad skal det til for? Hvis Danmark var et udemokratisk land, hvor det hele sejlede, var det en god idé, men Danmark er verdens allermest demokratiske land, siger  partiets udenrigsordfører.

LÆS OGSÅ:

Især ønsket om at skrive kongehuset ud af grundloven møder modstand hos Dansk Folkeparti:

- Det er Zenia Stampes gymnasie-flip. Jeg vil gerne høre det fra Margrethe Vestagers mund. Jeg tror ikke på, at det er radikal politik, og der for tager jeg det faktisk heller ikke særligt alvorligt, siger Søren Espersen.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN HER

- Jeg vil gerne høre, Margrethe Vestager sige, at hun mener, at kongehuset skal fjernes, for det er reelt det, der vil ske. Hvis vi skriver kongehuset ud af grundloven, så er monarkiet forbi. Så får vi en republik.

Fortalerne for en revision mener blandt andet, at man ikke kan se af grundloven, at vi rent faktisk lever i et demokrati.

Men det er ifølge Søren Espersen slet ikke er noget problem. Tværtimod!

- Vi har et demokrati, fordi vi har en stærk grundlov, og fordi vi har en fælles vilje til det. Jeg kender talrige lande rundt omkring i verden, som har utrolige demokratiske forfatninger, men hvor man faktisk har diktatur, siger han og minder om, at DDR stod for Deutsche Demokratische Republik

- Det kan ikke være nogen tilfældighed, at de lande i Europa, der har et kongehus, er de mest demokratiske lande i hele verden. Vores statsoverhoveder samler nationerne. Præsidenter splitter.



- Derfor kan jeg heller ikke tro, det er radikal politik. Og derfor tager jeg det faktisk heller ikke særligt alvorligt.

Espersen undrer sig over, at regeringen overhovedet vil tage hul på processen. Grundloven er efter hans mening letlæselig og krystalklar, og behøver ikke bliver gjort mere nutidig, mener han.

- Det kommer til at koste en helvedes masse penge og tage flere år, og så ender man måske med noget, ingen kan blive enige om. Hvis vi starter en grundlovsproces, så er det et projekt til over 100 mio. kroner, som varer i 10 til 15 år, hvis vi overhovedet kommer så langt. Og igen spørger jeg: Til hvilken nytte?