Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) stopper som minister, men fortsætter i Folketinget.

Det oplyser han på sin Facebook-side.

'Efter i næsten 13 år at have været politiker som hhv. byrådsmedlem, viceborgmester, folketingsmedlem og minister har jeg meddelt statsministeren, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste folketingsvalg. Jeg har derfor stillet min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre - og regeringen - til sejr ved næste valg,' lyder det, inden han tilføjer:

'Derfor udtræder jeg nu af regeringen og fortsætter mit arbejde i Folketinget indtil videre,'

Esben Lunde Larsen sender desuden en 'varm og hjertelig' tak til både statsministeren og flere af dem, han har arbejdet sammen med gennem tiden som minister.

'Min familie og venner har været de bedst tænkelige støtter og sparringspartnere igennem mange års politisk engagement. Uden jer ville jeg aldrig kunne have gennemført så spændende og meningsfyldt et arbejdsliv. Tak.'

Esben Lunde Larsen skriver videre, at tiden er inde til at prøve noget nyt, og at det 'bliver spændende at se hvad.'

Meldingen kommer kort tid efter, at hans ministerkollega Søren Pind tirsdag eftermiddag meddelte, at han ligeledes stopper som uddannelses- og forskningsminister og forlader dansk politik.

I en pressemeddelelse tirsdag aften siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han onsdag vil gå til dronningen for at foretage en regeringsrokade.

Esben Lunde Larsen blev i februar 2016 udnævnt til miljø-, fødevare- og fiskeriminister efter en periode som uddannelses- og forskningsminister.

I august 2017 fik han dog frataget fiskeriområdet, der overgik til Karen Ellemann (V), i forbindelse med sagen om de såkaldte kvotekonger.

Esben Lunde Larsen har siden september 2011 været medlem af Folketinget for Venstre i Vestjyllands Storkreds.

Han startede sin politiske karriere i kommunalpolitik. Fra 2006 og frem til 2013 var han således medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor han også fungerede som viceborgmester i de sidste fire år.

Du kan læse hele Esben Lunde Larsens opslag herunder:

/ritzau/