Lyt til artiklen

Astrid Krag vil ikke på forhånd frede Thor Möger Pedersens (SF) position som skatteminister, selvom hun har garanteret Villy Søvndal en udenrigsministerpost.

Mens sundhedsminister Astrid Krag (SF) har meldt ud, at Villy Søvndal (SF) kan fortsætte som udenrigsminister, hvis hun vinder formandsopgøret i SF, så vil hun ikke udstede samme garanti for SFs stærke mand i regeringen, Thor Möger Pedersen.

Ifølge Astrid Krag gik hun ud i et forsvar for Villy Søvndals position i sidste uge, fordi Annette Vilhelmsen såede tvivl om hans fremtid i regeringen. Men selvom Annette Vilhelmsen-støtten Poul Overlund Sørensen tidligere har krævet Thor Möger Pedersen fyret, så vil hun ikke frede ham som minister.

- Jeg vil ikke sige noget om det hold, der skal sættes. Det er vigtigt, at det er et hold, som sikrer, at vi kan komme samlet videre i SF, men Annette var ude og så tvivl om Villys fremtid, og der var det bare vigtigt for mig at slå fast, at jeg ser Villy Søvndal fortsætte som udenrigsminister, siger Astrid Krag.

Thor Möger er jo også en figur som bliver diskuteret rigtig meget. Nu har du sagt, at Villy Søvndal kan fortsætte, gælder det samme Thor Möger?

- Jeg har ikke tænkt mig at sige mere om holdet, end det jeg har sagt, siger Astrid Krag.

Det er velkendt, at Thor Möger Pedersen er meget upopulær i SFs bagland, som formelt skal vælge SFs næste formand. Astrid Krags modkandidat Annette Vilhelmsen afviser dog helt at kommentere, hvorvidt Thor Möger Pedersen (SF) skal fortsætte i regeringen, hvis hun vinder formandsopgøret.

Skatteministeren har ellers meldt ud, at han støtter Astrid Krag som formand. Hvis han bliver fyret, står han umiddelbart uden andet job på hånden, fordi han ikke er valgt til Folketinget.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR