Enhedslisten stemmer også i og ønsker Marianne Jelved tillykke med posten som ny radikal kulturminister.

Erfaren, rutineret og kompetent er nogle af de ord, som partifæller, politikerkolleger og kommentatorer beskriver den kommende kulturminister Marianne Jelved (R) med, og Enhedslisten stemmer nu i.

- Først og fremmest ønsker jeg hende tillykke, og så er jeg spændt på, hvad hun har af kulturpolitiske visioner, for jeg synes, vi skal have gang i kulturen igen. Derfor er jeg meget spændt, og jeg glæder mig til at samarbejde med hende, siger kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr (EL).

Han har været en af de kritiske røster i forbindelse med sagen om den afgående kulturminister Uffe Elbæks (R) mulige favorisering af gøglerskolen Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor Elbæks mand er ansat.

Spørgsmål fra især oppositionen og Enhedslisten haglede ned over Uffe Elbæk under et fire timer langt samråd tirsdag eftermiddag og aften, og onsdag eftermiddag meddelte ministeren så sin afgang.

Jørgen Arbo-Bæhr har dog ikke nogen kommentarer til Elbæks beslutning om at gå af som kulturminister.

- Det er hans eget valg, og jeg vil ikke blande mig i, hvorfor han vælger, som han gør. Så siger jeg ikke mere til det.

Kulturordføreren glæder sig nu mest til at lære Marianne Jelved at kende som ny kulturminister og kalder den radikale partiformand, Margrethe Vestagers, valg for »glimrende«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.