Nu skal regeringen og Enhedslisten file de sidste knaster af en samlet en finanslovsaftale.
Nu skal regeringen og Enhedslisten file de sidste knaster af en samlet en finanslovsaftale. Foto: Keld Navntoft

Regeringen og Enhedslisten mødes søndag klokken 11 til, hvad man forventer, bliver de sidste forhandlinger om næste års finanslov. I løbet af i dag vil der ligge en aftale

I løbet af de seneste dage er der kommet mange delaftaler om Finansloven på plads, og nu skal regeringen og Enhedslisten file de sidste knaster af en samlet en aftale.

Parterne mødes søndag klokken 11 i Finansministeriet, hvor der blandt andet skal forhandles om hjælpen til de ledige, der står til at mærke konsekvensen af de nye dagpengeregler og miste deres ydelse per 1. januar 2013.

Enhedslisten har indset, at de nye dagpengeregler med en kortere dagpengeperiode og en længere optjeningsperiode ikke kan rokkes ved i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

I stedet forsøger parterne at blive enige om en særlig ydelse for de udfaldstruede ledige, som svarer til en kontanthjælp. De udfaldstruede bliver tilbudt ydelsen i et halvt år, mod at de er aktivt jobsøgende og tager 10 ugers efteruddannelse, som skal være godkendt af en sagsbehandler som opkvalificerende.

Enhedslistens forhandlergruppe er gået til forhandlinger med regeringen med et mandat fra partiets hovedbestyrelse. Derfor forventes det, at der kan præsenteres en endelig aftale, når parterne i Finansministeriet er blevet enige.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.