... og SF til en syngende lussing

Hver femte vælger i Københavns Kommune vil stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget i 2013, viser en ny meningsmåling. SF spås en lussing.

København er Enhedslistens højborg, og ved kommunalvalget i november 2013 vil venstrefløjspartiet styrke sin position yderligere.

En ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR København viser, at Enhedslisten står til 20 procent af stemmerne i Københavns Kommune. Det er næsten dobbelt så mange som i 2009, hvor partiet fik 10,9 procent.

Hvis målingen holder stik, vil Enhedslisten blive det næststørste parti i Borgerrepræsentationen, kun overgået af Socialdemokraterne med 25 procent af stemmerne. SF står til at blive kommunalvalgets store taber. Ifølge meningsmålingen går partiet fra godt 22 til 13 procent.

Trods den flotte måling advarer Enhedslistens spidskandidat, Morten Kabell, sine støtter mod at glæde sig for tidligt.

- Jeg er godt klar over, at vi står godt i København, men lad os nu se, siger han til DR København.

I dag har Enhedslisten en enkelt borgmesterpost i hovedstadskommunen, men hvis partiet overhaler SF og bliver Borgerrepræsentationens næststørste, får det endnu en borgmester. Morten Kabell er især interesseret i posten som teknik- og miljøborgmester, som i øjeblikket tilhører SFs Ayfer Baykal.

- Hvis Enhedslisten kommer i en position, hvor vi får teknik- og miljøborgmesterposten, som er det område, jeg ved mest om, så er det da klart, at jeg gerne vil stå til rådighed, hvis Enhedslistens medlemmer vil ønske det, siger spidskandidaten.

Meningsmålingen rokker ikke ved styrkeforholdet mellem fløjene i København. Den borgerlige fløj er fortsat i klart mindretal med blot 30 procent af stemmerne, så alt tyder på, at Frank Jensen (S) vil få endnu en periode som overborgmester.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.