Regeringens støtteparti Enhedslisten satsede på at sikre de truede dagpengemodtagere i hele 2013. Men den finanslovsaftale, som partileder Johanne Schmidt-Nielsen søndag var med til at skrive under på, betegner hun selv som et skuffende 'pusterum'

Hovedbestyrelsesmedlem Katrine Toft Mikkelsen bekræfter overfor BT, at partiet er splittet i forhold til, om det ikke havde været bedre at træde ud af Finanslovsforhandlingerne, og ifølge politisk redaktør på TV2, Anders Langballe, var der da også 9 medlemmer af hovedbestyrelsen, der stemte imod finanslovsaftalen, mens 15 stemte for.

- Der et ikke tale om et enigt parti. Selv mener jeg ikke, at vi skulle have gået med, siger Katrine Toft Mikkelsen til BT.

Hun mener, at der er tale om en blå finanslov, der i hovedtræk følger den politik, som den borgerlige regering stod for.

- Jeg tror ikke kun, at det er Enhedslistens vælgere, der troede, at når man fik en ny regering, så fik man også en ny politik, siger Katrine Toft Mikkelsen.

Og hvordan skal man få vælgerne til at tro på noget, når politikerne ikke selv tror på det længere, spørger hun retorisk.

- Jeg synes ikke nødvendigvis, vi skulle have udvandret, men vi skulle have stået fast på det, vi mente. Jeg kan ikke se, at vi har sat vores aftryk bortset fra et par småting, siger Katrine Toft Mikkelsen.