Lyt til artiklen

»Skandaløst løftebrud.«

Enhedslistens Mai Villadsen kommer med en hård dom over de forhandlinger om en bred midterregering, der lige nu er i gang på Marienborg.

Midt i forhandlingerne om en ny regering kommer Enhedslisten nemlig med en kraftig advarsel til Socialdemokratiet og fungerende statsminister Mette Frederiksen.

I torsdagens udgave af Jyllands-Posten siger den politiske ordfører, Mai Villadsen, at Mette Frederiksen er på vej med et »skandaløst løftebrud«.

Enhedslisten advarer om, at mange af de ting, Frederiksen gik til valg på – som eksempelvis velfærd og grøn omstilling – ikke vil kunne lade sig gøre med de blå partier.

Moderaterne og Venstre vil derimod efter hendes mening give »en ørkenvandring af forringelser af vores velfærdssamfund og uden den grønne omstilling, der er behov for«.

Mener Mette Frederiksen det, hun har sagt i valgkampen om velfærd og klimaet, skal hun holde sig til Enhedslisten, Alternativet, SF og Radikale Venstre, lyder hendes argument:

»Mette Frederiksen har virkelig slået sig op på, at der nu endelig skal gøres noget ved lønnen i den offentlige sektor. Det tror jeg på ingen måde, at hun kan realisere sammen med blå blok,« siger Mai Villadsen til Jyllands-Posten.