Enhedslisten finder det uacceptabelt, at der blev begået hærværk mod en muslimsk gravplads i Brøndby natten til lørdag. Splittelsesmagerne må ikke få lov til at sætte dagsorden, lyder det fra partiet.

Det er respektløst og hadefuldt, at 50 grave på den muslimske gravplads i Brøndby vest for København har været udsat for hærværk.

Det mener Enhedslisten politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), der tager skarpt afstand fra angrebet.

»Angrebet på den muslimske gravplads kan ikke fordømmes nok. Uanset om det er kristne, jødiske eller muslimske grave, der raseres, så er det fuldstændig uacceptabelt. Det er ikke til at forstå, hvad der foregår oppe i hovederne på de, der står bag den slags hadefuld vandalisme,« siger hun i en pressemeddelelse.

Hærværket blev begået natten til lørdag. Politiet mener, at det er drengestreger, og der ikke er nogen indikationer på, at der ligger en trussel bag eller et had mod muslimer.

Johanne Schmidt-Nielsen mener, at hændelsen viser, hvor vigtigt det er at stå sammen mod dem, der forsøger at ødelægge fællesskabet.

»Heldigvis er det kun et fåtal i Danmark, der forsøger at skabe splid og had. Alle vi andre må stå sammen og i fællesskab sige fra over for de få ekstremister og religiøse fanatikere. De skal ikke have lov til at sætte dagsordenen. Vi skal insistere på at leve fredeligt sammen i al vores forskellighed,« siger hun.