Regeringens fokus på øget arbejdsudbud og skattelettelser møder modstand hos Folketingets formand Mogens Lykketoft (S). Han bakkes nu op af Enhedslisten.

Socialdemokraternes tidligere formand Mogens Lykketoft leverer en bredside mod regeringens økonomiske politik i et jubilæumsskrift for Det Økonomiske Råd.

Her kritiserer den tidligere finansminister det ensidige fokus på at øge arbejdsudbuddet i en tid med stigende ledighed, og at der skulle være et stærkt belæg for, at skattelettelser øger beskæftigelsen i den nuværende konjunktursituation.

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen bakker op om kritikken.

 - Jeg synes, Socialdemokraterne skulle overveje, om det virkelig er fornuftigt at fastholde fokus på arbejdsudbud, lettelser af erhvervslivets vilkår og forringelser for de arbejdsløse i en situation, hvor enhver kan se, at hovedproblemet er for få arbejdspladser, siger Per Clausen.Lykketoft: I det lange løb er vi alle dødeHan mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt, den Radikale leder Margrethe Vestager og finansminister Bjarne Corydon udgør den største barriere i forhold til at skifte fokus i den økonomiske politik tilbage til noget af det Socialdemokraterne og SF gik til valg på.

 - Vi opfatter meget klart, at der hvor vi har et kæmpe politisk problem i regeringstoppen er omkring statsministeren, økonomiministeren og finansministeren, som virker meget insisterende på at fastholde en fuldstændig forkert økonomisk politik, som fører til øget arbejdsløshed og forringelser af de arbejdsløses vilkår, siger han.

I Mogens Lykketofts indlæg skriver han blandt andet, at »problemet de nærmeste år under ingen omstændigheder er arbejdskraftmangel, men tværtimod for stor arbejdsløshed. Alt for mange - og især alt for mange unge – er ledige. Det er teoretisk rigtigt, at øget arbejdsudbud i det lange løb skaber sin egen efterspørgsel. Men risikoen er som Keynes sagde: I det lange løb er vi alle døde.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.