Stine Brix (EL). Skal bruges til en Politicohistorie om Enhedslisten og finansloven.
Stine Brix (EL). Skal bruges til en Politicohistorie om Enhedslisten og finansloven. Foto: Erik Refner

Enhedslistens Stine Brix er middelsvært træt af Ole Sohns udmelding om behovet for at lønnen og skatten skal ned, hvis Danmarks konkurrenceevne skal styrkes.

- Ole Sohn kvæler venstrefløjen indefra med sin udmelding om at lønnen og skatten skal ned i Danmark.

- Han bidrager til billedet af, at der ikke er et alternativ til et globalt kapløb mod bunden.

- Men hvorfor skal lønnen ned og velfærdssamfundet afmonteres, mens de rigeste både i Danmark og i resten af verden bare bliver rigere og rigere. Vi har behov for omfordeling af verdens rigdom! Hvis venstrefløjen ikke kan sige det, så har den ikke en berettigelse.

Sådan skriver Stine Brix på Facebook.

Men en af fagbevægelsens topbosser, FTF-formand, Bente Sorgenfrey, er ikke overrasket over Sohns udmelding.

- Nej, for regeringen har haft den attitude hele vejen igen - også under de trepartsforhandlinger, som desværre blev aflyst. Men nu må det komme an på de kommende overenskomstforhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter.

- Jeg synes, at lønmodtagerne allerede gennem de sidste tre overenskomster har vist, at de har forstået, hvad der er på spil. Lønmodtagernes ansvarlighed er utrolig stor, og folk ved godt, at det ikke nytter noget bare at kræve ind, siger Sorgenfrey.

- Jeg har tidligere sagt, at vi selvfølgelig altid skal være parate til at styrke konkurrenceevnen. Men man skal ikke tro, at vi løser problemerne med reallønsnedgang. Hvis danskerne får forringet deres købekraft, så bidrager det bare yderligere til krisen. Det kan vi se i Sydeuropa, hvor der er skåret drastisk i lønninger og pensioner, siger Sorgenfrey.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.