Kort før klokken 12 gik dørene op til Finansministeriet, hvor regeringen og støttepartiet Enhedslisten har sat de sidste kommaer i finansloven for 2013

Ud kom Margrethe Vestager (R), Holger K Nielsen (SF) og Bjarne Corydon (S), der sammen stillede op foran den forsamlede presse - men selvom Enhedslisten indgik i forliget, ønskede Johanne Schmidt-Nielsen ikke at stå på mål for den indgåede aftale.

Helt usædvanligt annoncerede partiet, at pressen kunne stille sine spørgsmål på et separat pressemøde foran Enhedslistens kontorer en halv time senere - klokken 12.30.

Men selvom Enhedslisten tilsyneladende ikke vil stå ved den aftale, der er indgået, afviser medlem af hovedbestyrelsen, Signe Færch, at partiet skulle have givet køb på sine idealer.

- Vi er nået så langt, som vi overhovedet kan. Det er ikke den aftale, vi havde håbet på, men den giver os et pusterum, siger Signe Færch, der er talsperson for gruppen af hovedbestyrelsesmedlemmer, som Enhedslistens forhandlere løbende har orienteret om finanslovsforhandlingerne.

- Aftalen giver os tid, så vi kan kæmpe videre. Vi har en kæmpestor opgave foran os. Der er et behov for en varig ændring af dagpengesystemet, siger Signe Færch.