Pernille Skipper, nyvalgt retsordfører for Enhedslisten, kan ikke just prale af at have fået socialismen ind med modermælken. Det 27-årige folketingsmedlem har nemlig en politisk bagage, som de færreste fra hendes parti kan matche.

I teenageårene var Pernille Skipper nemlig en kort overgang aktivt medlem af Venstres Ungdom, kan bt.dk fortælle.

- Ja, jeg kan godt se, at det er sjovt i dag, siger Pernille Skipper til bt.dk, da vi ringer for at få en kommentar til Skippers fortid hos liberalisterne i VU.

- Jeg var 15, og jeg er opdraget til at tage politisk stilling. Det var først, da jeg fik samfundsfag i gymnasiet, at jeg indså, at det slet, slet ikke var der, jeg hørte hjemme, fortæller hun.

Enhedsliste-kvinden fortæller stolt på sin hjemmeside, at hun har været aktiv i politik siden 2000, men hun undgår behændigt at nævne, at hun endnu tidligere var medlem af ungdomsorganisationen i en af Enhedslistens hovedfjender.

- Jeg var kun medlem et halvt år eller sådan, indtil jeg glemte at betale kontingent, siger Pernille Skipper i dag.

Hos Venstres Ungdom er man totalt uvidende om det tidligere medlem, da bt.dk forsøger at få en kommentar fra VU-formanden Jakob Engel-Schmidt.

- Det anede jeg ikke. Men nej, jeg kan totalt afvise, at det er som under jerntæppet, hvor USA fik placeret spioner i kommunistiske nationer, siger Jakob Engel-Schmidt med et grin.