Politisk kommentator, Hans Engell, vurderer, at det er en alvorlig sag for Helle Thorning Schmidt, at der endnu engang er rod i hendes skatteforhold.

- Det er en møgsag (for Thorning, red.). For da det sidste år handlede om hendes mands skatteforhold, så handler det nu om hendes selvangivelse i år, siger Hans Engell.

B.T. kan i torsdagens avis afsløre, at Helle Thorning uberettiget har udnyttet sin mands, Stephen Kinnocks, danske personfradrag i perioden 1999-2008, og dermed har betalt for lidt i skat af sin indtægt fra EU-parlamentet og Folketinget.

- Det der er alvorligt i sagen er jo, at hun i gennem lang tid har haft et dobbelt personfradrag. Selvom sagen slutter med forældelse, så må man jo sige, at tilbage står det, at Helle Thorning har haft et uretmæssigt dobbelt personfradrag, siger han.

Hvis Skat selv laver en fejl, så er man selv berettiget til at melde fejl til skattevæsnet.

- Selvom der ikke er foregået noget ulovligt, så er det jo sådan, at moralen begynder der, hvor loven holder op. Loven vil selvfølgelig sige, at hvordan kan det være, at Helle Thorning og hendes mand har privat-økonomiske forhold, som gør, at de ikke er opmærksom på, at der er et dobbelt personligt fradrag. Man skal have en ganske rodet økonomi, for ikke at opdage et dobbelt fradrag, vurderer Hans Engell.Da det kom frem sidste år, at Helle Thorning og hendes mand havde rod i deres skatteforhold, men sidenhen frikendt af Skat, så vurderer Hans Engell, at selvom der ikke er foregået noget ulovligt i denne sag, så kan det stadig have alvorlige konsekvenser for Helle Thorning i den afgørende uge af valgkampen.

- Sagen kommer på et meget vigtigt tidspunkt, hvor der er kort tid til valget, og hvor en stor gruppe stadig er tvivl, og det er klart, at der kan være en stor andel af tvivlerne, som vil vurdere, at det er alvorligt og stemme derefter. 

Hans Engells vurdering er, at blå blok vil være meget påpasselig med at bruge denne sag i valgkampen.

- Jeg tror ikke VKO- vil bruge denne sag, for de vil referere til, at medierne skal gøre deres arbejde. Hvis journalisterne fortsætter denne sag, så behøver blå blok slet ikke at komme på banen.  

Politisk redaktør på TV2, Henrik Qvortrup, mener ikke på samme måde, at det er en alvorlig sag.

- Jeg har en fornemmelse af, at denne her sag ikke vokser til de samme dimensioner som skattesagen fra sidste år. Også fordi jeg tror, at folk har i baghovedet, at hun blev frikendt af Skat sidste år. Så jeg vurderer, at det ikke er noget vendepunkt i valgkampen.

Ifølge en revisor B.T. har talt med, så skulle det beløb Helle Thornin har betalt for lidt i skat være et mindre sekscifret beløb.