Lyt til artiklen

Det radikale folketingsmedlem Katrine Robsøe siger, at hun også er blevet krænket af Morten Østergaard.

'Det er med tårer i øjnene, at jeg desværre føler mig tvunget til at lave dette opslag. Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket,' skriver hun på Facebook.

Det skete, mens hun var studentermedhjælp i partiet i 2015. Hun anmeldte det til ledelsen internt:

'Det var en klage, jeg gav i sommeren 2016 samtidig med den anden klage, som B.T. har omtalt, og som jeg også kender til,' skriver Katrine Robsøe.

Radikales Katrine Robsøe er også blevet krænket af Morten Østergaard.
Radikales Katrine Robsøe er også blevet krænket af Morten Østergaard. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Fredag eftermiddag afslørede B.T.'s podcast 'Det, vi taler om' for første gang en sag, hvor Morten Østergaard under partiets sommerfest i 2016 krænkede en praktikant ved at tage hende på ballerne og hive i hendes bh og trusser gennem kjolen, mens de dansede.

Senere samme sommer meldte hun Morten Østergaard for sexchikane til partiets kommunikationschef, David Aurvig. Han var også praktikantvejleder hos De Radikale.

Katrine Robsøe siger, at ledelsen tog hånd om begge klager, der blev behandlet som personalesager, og med den ønskede fortrolighed:

'Mit formål med min henvendelse var aldrig at udstille Morten, men at sikre, at der blev taget hånd om sagen, og det var og er stadig min klare opfattelse, at det blev der, og at Morten ændrede sin adfærd.'

Særligt sagen om Lotte Rod, der begyndte i midten af september og i sidste uge kulminerede med Østergaards afgang som leder, har vakt mange følelser i hende, skriver hun.

Katrine Robsøe er i dag erhvervsordfører for partiet.
Katrine Robsøe er i dag erhvervsordfører for partiet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

'Jeg gik til Sofie Carsten Nielsen og fortalte, at jeg også havde en oplevelse med Morten. Det gjorde jeg den 17. september. Jeg var meget glad for samtalen med Sofie, og jeg understregede meget kraftigt i vores samtale, at da det hele påvirkede mig meget, havde jeg på ingen måder lyst til at blive en del af hverken den debat, der kørte i folketingsgruppen eller i offentligheden,' skriver Robsøe og fortsætter:

'Den fortrolighed respekterede hun. Nogle ønsker at give et billede af Sofie som en, der har dækket over Morten, det har på ingen måder været tilfældet, hun har bakket mig op hele vejen, og hun har samtidig honoreret den fortrolighed, jeg har ønsket af hende.'

Men først lørdag orienterede Katrine Robsøe den nye partileder om, at hun var en af de tre medarbejdersager, som Morten Østergaard nævnte fredag:

Katrine Robsøe blev valgt til folketinget ved juni 2019, men har en lang historik i partiet. Hun har i et årti været medlem af Radikal Ungdom og siddet i ungdomspartiets forretningsudvalg.

Fra 2015 til 2016 arbejdede hun desuden på Christiansborg som personlig assistent for Andreas Steenberg, der i dag er konstitueret næstformand i partiet.

Katrine Robsøe er valgt til folketingstinget i Østjylland - samme valgkreds som Morten Østergaard.

'Nogen vil måske undre sig over, at jeg alligevel gerne ville være folketingskandidat eller medlem efter min oplevelse som studentermedhjælp, men jeg mener simpelthen ikke, at det er mig, der skal holde mig fra politik på grund af det her,' skriver Robsøe og tilføjer:

'Morten og jeg kom videre. Vi har haft et godt samarbejde, og han har også for mig været en god politisk sparringspartner.'