Forsvarsminister Carl Holst har flere gange nægtet, at Christian Ingemann var med til at føre valgkamp for ham, men et indlæg sendt fra en privat mail sætter spørgsmålstegn ved forklaringen.

Et indlæg sendt fra en særlig kampagnemail styrker mistanken mod forsvarsminister Carl Holst (V) i sagen om hans nuværende personlige rådgiver Christian Ingemann, skriver Jyllands-Posten.

Carl Holst har flere gange nægtet, at Christian Ingemann førte valgkamp for ham, da Christian Ingemann var ansat som embedsmand i Region Syddanmark, men Jyllands-Posten har en række eksempler på, at læserbreve oprettet af Christian Ingemann er blevet sendt til forskellige medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail, carlholstkampagne@gmail.com.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, det peger i tydelig retning af, at Christian Ingemann hjalp med at føre valgkamp.

»Det er en væsentlig oplysning. Den styrker endnu mere, at der er noget rod i sagen,« siger han til Jyllands-Posten.

Onsdag gik statsforvaltningen ind i sagen, efter at flere medier i den forgangne uge har afsløret forhold, der peger på, at Carl Holst brugte den embedsmandsansatte til at føre valgkamp for sig. Men da der er brugt en privat e-mail, kan det blive svært at få alt frem i lyset.

Sten Bønsing vurderer, at Region Syddanmark, der skal klarlægge de faktiske forhold i sagen, formentlig kun har adgang til e-mails sendt fra regionens servere.

Hvis alle relevante oplysninger skal frem, bliver politiet nødt til at gå ind i sagen, lyder det.

Ud over forholdene omkring kampagnemailen, beskriver Jyllands-Posten, at der er et sammentræf i datoer, der styrker mistanken mod Carl Holst. Christian Ingemann blev blandt andet fritstillet samme dag, som Carl Holst fik at vide, han skulle være minister. På en lørdag, hvor regionskontorerne normalt er lukket.