Dansk Folkeparti støtter regeringens spareplan, der blandt andet skærer i børnechecken. Men partiet havde foretrukket at tage pengene fra udlændinge i stedet.

30-årige Jeannette Damkjær er mor til fem og er dermed en af dem, der kommer til at mærke stramningen af børnechecken. I sin frustration skrev hun en email til Dansk Folkeparti, som svarede, at man da hellere ville have taget pengene fra udlændinge.

- Jeg er stadig væk forarget. Hvis det ikke er racistisk, hvad er så? spørger hun.

I emailen skriver Pia Kjærsgaards sekretær, at man hellere ville have taget pengene fra udlændinge, men at hverken regeringen eller nogle andre partier i Folketinget ville være med til det.

For at kunne få børnechecken skal man betale SKAT i Danmark. Derfor er det ikke kun danske statsborgere, der får pengene.

- Dansk Folkeparti havde gerne set, at man eksempelvis havde forbeholdt børnechecken for danske statsborgere - det lader sig desværre ikke gøre, da hverken regeringen - eller andre partier i Folketinget - ønsker dette, står der i emailen.

Socialordfører i Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, nægter dog, at det er racisme.

- Nej, det har slet ikke noget med det at gøre. Spørgsmålet er langt ude, det har ikke noget med sagens sammenhæng at gøre, udtaler han til bt.dk.

- Hvis der komme folk ind i Danmark, der ikke er aktive på arbejdsmarkedet og ikke betaler skat, men som får en masse ydelser ud af statskassen, så er det et negativt regnestykke. Vi skal sende et signal om, at udlændinge, der kommer til Danmark, er velkomne, hvis de bliver en del af vores kultur og bidrager med en arbejdsindsats, siger Martin Henriksen.

Pressechef i Dansk Folkeparti Søren Søndergaard siger til bt.dk, at Dansk Folkeparti gerne ville kunne differentiere offentlige ydelser som f.eks. børnechecken ud fra statsborgerskab eller herkomst.