Danmarks stramninger i forhold til flygtninge er efterhånden nået store dele af verden rundt. Og nu har den kendte nyhedskanal CNN også taget sagen op.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, var torsdag på CNN for at forsvare det danske lovforslag, som formentlig kommer til at gøre det muligt at fratage flygtninge dyre smykker, ure og potentielt vielsesringe, der har en værdi over 10.000 kroner.

08IND52092389-201015.jpg

»Sig det ikke er sandt,« sådan indleder den kendte CNN-vært Christiane Amanpour interviewet med Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, torsdag.

»Hvordan kan det her ske i hjertet af Danmarks velfærdsstat? I kan da ikke tage værdier fra de mest desperate personer?« spørger Christiane Amanpour i en nærmest helt forfærdet tone.

Men Jakob Ellemann-Jensen giver hurtigt svar på tiltale:

BM

»Det er formentlig det mest misforståede stykke lovgivning i dansk historie. Men lad mig lige gøre et par ting klare i forhold til, hvordan vi gør ting her i Danmark - inden jeg svarer på dit spørgsmål. For det første: Den danske rolle i håndteringen af den her krise: Vi er et af de mest generøse lande i verden, når det gælder udviklingshjælp. Danmark har taget en stor rolle i forbindelse med at hjælpe de områder, der er ramt af i krigen i Syrien. Danmark er et af de lande i Europa, som modtager flest flygtninge. Hvis man sammenligner med antallet pr. indbygger, Danmark modtog sidste år 20.000 flygtninge, det ville svare til, at USA modtog en million flygtninge,« forklarer Jakob Ellemann-Jensen.

dasfsadfddd

Gratis velfærd - også til flygtninge
»For det andet: Danmark har et universielt velfærdssystem. Det betyder, at alle danske statsborgere og flygtninge, som kommer her, modtager universiel velfærd, de modtager uddannelse fra børnehave til universitet, og du modtager ældrepleje. Du modtager sprogtræning og integrationstræning gratis, betalt af staten. Det eneste krav, vi har, er, at hvis du har midlerne til at betale for bolig og for din mad - uanset om du er dansker eller flygtning - så bør du gøre det. Og hvis du ikke kan, så vil staten sørge for dig. Det er essensen af lovforslaget,« uddyber Jakob Ellemann-Jensen.

Det får CNN-værten til at sige, at det 'lyder ganske godartet'.

Sverige: Støjberg har bedt om samtale med svensk kollega

'Det er skandaløst'
Lovforslaget, som har fået stor opmærksomhed både herhjemme og altså i udlandet, siger, at flygtninge med værdier på et beløb over 10.000 kroner skal kunne beslaglægges. Men det afviser Jakob Ellemann-Jensen.

»Nej, vi kommer ikke til at tage smykker fra folk. Det er skandaløst, det ville vi aldrig gøre,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Den politiske ordførers optræden på CNN, som du kan finde her, har ikke overraskende fået stor opmærksomhed herhjemme.

Læs også: DF-profil: I nogle tilfælde skal vi kunne tage flygtninges vielsesringe

Jakob Ellemann-Jensen har selv været en tur på Facebook og fortælle om sin debut på tv-stationen og hvorfor, han mener, det var nødvendigt.

I opslaget, som du kan se herunder, skriver han blandt andet:

'Disse bevidst forkerte udlægninger skader Danmarks omdømme i udlandet, og det er ingen tjent med. Danmark er et generøst og aktivt deltagende land, som er åbent mod verden, og som behandler asylansøgere ordentligt, samtidig med at vi erkender, at antallet af asylmodtagere betyder noget i et lille land som Danmark.'

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.