Det er ikke politiske forskelle, der har skilt Løkke fra Venstre. Det har til gengæld den parlamentariske retning, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Venstres formand henviser til Lars Løkkes ambitioner om et Venstre, som i højere grad søger politisk indflydelse hen over midten sammen med Socialdemokratiet fremfor at søge støtte hos højrefløjen.

»Jeg deler ikke den parlamentariske ambition om nærmest at blive et støtteparti til regeringen,« siger Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Han forklarer, at han ikke har talt personligt med Lars Løkke Rasmussen om hans udmelding af Venstre.

Lars Løkke Rasmussen skrev på Facebook i aftes, at han har meldt sig ud af Venstre.
Lars Løkke Rasmussen skrev på Facebook i aftes, at han har meldt sig ud af Venstre. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg har læst det samme opslag, som alle I andre har læst,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

»Jeg deler mange af de politiske ambitioner, der nævnes, så jeg ser ingen grund til, at det er kommet så vidt,« siger Ellemann-Jensen om Løkkes exit.

»Jeg er meget ked af det. Lars har betydet meget for mit eget politiske virke. Han var en af årsagerne til, at jeg selv stillede op til Folketinget,« siger Venstres formand.

Lars Løkke har ikke bekræftet noget endeligt endnu, men flere kommentatorer mener, at han er på vej med et nyt politisk parti. Herunder B.T.s politiske redaktør Henrik Qvortrup.

 

Andre læser også