En rigsrevision af kulturminister Uffe Elbæks arrangementer på AFUK kan tidligst sættes i gang til februar. Sker det, vil den først være færdig i midten af 2013, vurderer statsrevisorernes formand.

Statsrevisorerne skal på deres næste møde - 12. december - tage stilling til ønsket fra Folketingets Kulturudvalg om at indlede en rigsrevisionsundersøgelse af kulturminister Uffe Elbæks (R) arrangementer på gøglerskolen AFUK. Og selv om statsrevisorerne formelt har muligheden for at sige nej, så forventer formanden for statsrevisorerne ikke, at det sker.

- Det er klart, at et enigt kulturudvalg jo har en anden gennemslagskraft, end hvis det havde været et meget snævert flertal. Vi har formelt set muligheden for at sige nej, hvis vi mener, at det ikke er et anliggende for os. Det tror jeg nu ikke, bliver tilfældet i den her sag, siger Peder Larsen (SF), formand for statsrevisorerne.

Det er kun de seks politisk udpegede statsrevisorer, der kan bede Rigsrevisionen om at undersøge et område.

- Lad os nu se, hvad der sker frem til den 12. december. Hvis det stadig er aktuelt, så har jeg svært ved at se, at vi skulle modsætte os, siger Peder Larsen.

Han forklarer, at der i den efterfølgende proces vil blive gennemført en forundersøgelse, hvorefter det vurderes, om der er noget at komme efter i sagen. Forundersøgelsen forventer han tidligst gennemført til februar 2013, hvorefter den egentlige undersøgelse kan sættes i gang, hvis der er belæg for det.

- Hvis der er grundlag for en undersøgelse herefter, så vil den tidligst være færdig i maj-juni 2013, afhængig af hvor omfattende en undersøgelse det bliver, fortæller statsrevisorernes formand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.