Uffe Elbæk fortlate ónsdag aften på sin Facebook-side, at han ved, hvem Margrethe vestager udpeger som han efterfølger.  
Uffe Elbæk fortlate ónsdag aften på sin Facebook-side, at han ved, hvem Margrethe vestager udpeger som han efterfølger.   Foto: Martin Sylvest Andersen

- Det er det sejeste valg i verden

Allerede kort tid efter, at Uffe Elbæk meddelte sin afgang som kulturmister, blev der spekuleret i, hvem der skal overtage ministerposten.

Margrethe Vestager meddelte onsdag eftermiddag, at Elbæks efterfølger vil blive udpeget torsdag. Og siden har diverse medier, inklusiv bt.dk, funderet over, hvem den nye kulturminister bliver. Blandt kandidaterne er blandt andet Sofie Carsten Nielsen og Camilla Hersom, begge fra den Radikale Venstres folketingsgruppe. Også partiformanden Marianne Jelved er et bud, og Rasmus Helveg Petersen.

Imens medierne prøver at komme på forkant med onsdagens udmelding, valgte Uffe Elbæk onsdag aften at komme med en drilagtig besked på sin Facebook-side.

- Jeg ved hvem der bliver ny kulturminister. Det er det sejeste valg i verden (Margrethe, du er så god!). Og jeg er lykkelig helt ind i hjertet. Hvor er det dog godt for kulturlivet, for ministeriet og for alle mine (tidligere) medarbejdere. Det er stort! Hvor jeg dog glæder mig til at holde den overdragelsestale i morgen, skriver han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.