Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kulturministerens udtalelser om, at homo-krænkende udtalelser på fodboldbanen kan undskyldes, overrasker Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner.

Det vækker stor undren hos Landorganisationen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner, LGBT Danmark, at kulturminister Uffe Elbæk (R) mener, at racisme og homofobi kan undskyldes »i ny og næ«.

- Det er overraskende, vil jeg sige, siger talsperson for LGPT Danmark, Vivi Jelstrup.

Udtalelserne fra sportens minister kommer i forbindelse med, at det engelske fodboldforbund i flere tilfælde har straffet fodbolspillere for racisme. Ministeren selv mener ikke, det er en god idé at lave regler på området.

- Vi skal passe på ikke at lovgive for meget på området og skabe for mange regler. Det handler om at køre nogle kampagner, hvilket englænderne for eksempel har gjort, siger Uffe Elbæk til Ritzau.

Men der er Vivi Jelstrup uenig.

- Nu kender jeg ikke den aktuelle sag om de her engelske fodboldhold, men fodbold skal ikke være undtaget, det kan ikke være rimeligt, siger hun og understreger, at Elbæks udtalelser er ekstra uheldige, fordi han netop er kulturminister.

- Han skal være meget forsigtig, fordi det bliver lidt en undskyldning, som også kan bruges andre steder, siger Vivi Jelstrup.

Andre læser også