Samfundets svageste skal kunne mærke, at der er kommet et nyt politisk flertal, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der kalder socialpakken vigtig for finansloven.

Med den socialpakke, som regeringen og Enhedslisten er blevet enige om, og som over de kommende fire år afsætter 1,1 milliard kroner til landets svageste, tager man for alvor hul på at reparere skaderne efter den tidligere regering.

Sådan lyder det fra politisk ordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen, der glæder sig over udsigten til, at de svageste med næste års finanslov får bedre vilkår.

- For Enhedslisten er det helt afgørende, når der skal laves politik, at man får skabt nogle bedre vilkår for nogle af de mennesker i vores samfund, der har mindst. Det er ikke mindst relevant og vigtigt efter ti år med en borgerlig regering, hvor man desværre igen og igen har forbigået de mennesker i vores land, der har mindst, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun kalder socialpakken vigtig i forhold til den samlede finanslov.

- Det er selvfølgelig vigtigt for os. Den røde tråd i finanslovsforhandlingerne og i al den politik, vi laver, er i den grad at sikre, at der kommer bedre vilkår for nogle af dem, der har mindst, siger hun.

Den største post i den økonomiske håndsrækning går til tilskud til tandlægeregninger for økonomisk svage. Men også flygtninge og indvandrere bliver tilgodeset i pakken.

- Nu har man i 10 år oplevet finanslove, der blev lavet med Pia Kjærsgaard, hvor mennesker med anden etnisk baggrund måtte dukke sig, når hun kom gående ud af glasdøren (i Finansministeriet, red.). Nu er det lykkes at sørge for, at der også på det område bliver skabt forbedringer, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der samtidig beskylder den nuværende regeringen for ikke at tage nok hånd om samfundets svageste.

- Desværre synes jeg også, vi har oplevet en politik fra regeringens side, hvor man ikke lige frem har taget mest hånd om de her mennesker, så for os i Enhedslisten har det været vigtigt at sikre, at den her finanslov gør noget for de mennesker i vores samfund, der har allermindst, så de også kan mærke, at der er kommet et nyt politisk flertal, siger hun.

Socialminister Karen Hækkerup (S) er glad for pakken.

- Jeg synes, vi har lavet en samlet pakke, som i den grad er fantastisk i forhold til at hjælpe udsatte borgere, som har behov for særlig støtte, siger hun.

Pengene kommer fra den samlede finanslov, der ventes at blive præsenteret søndag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.