I protest mod højreekstreme politikeres deltagelse på Folkemødet på Bornholm lukker Enhedslisten sit telt lørdag formiddag for at fejre mangfoldigheden. Partiet opfordrer andre til at gøre det samme.

Det er grotesk, at Trykkefrihedsselskabet og Danskernes Parti har inviteret højreekstreme politikere til at tale på Folkemødet på Bornholm.

Det mener Enhedslisten, som i protest mod deltagelsen af blandt andre den hollandske islamkritiker og politiker Geert Wilders og det græske parti Gyldent Daggry lukker sit telt lørdag mellem klokken 11 og 13 for at deltage i initiativet »Fest for mangfoldighed«.

Det fortæller Katrine Toft Mikkelsen fra Enhedslistens forretningsudvalg.

»Vi vil ikke give de højreekstreme den opmærksomhed, de higer efter ved at møde op ved deres arrangementet. I stedet udvandrer vi for at fejre mangfoldighed og markere, at fællesskab og tolerance er uendeligt meget stærkere end had og racisme. Vi opfordrer alle til at deltage,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Foruden Geert Wilders og Gyldent Daggry, der af modstandere beskyldes for at være fascister og nynazister, deltager også den franske ultranationalistiske bevægelse l’<saxo:ch value="197 146"/>uvre Française på Folkemødet.

»Højreekstremisterne skal ikke have lov til at sætte dagsordenen alene på Folkemødet. Derfor deltager vi aktivt med stort fokus på at fejre demokratiet, diskutere politik og markere vores mærkesager. Samtidig ser vi deres deltagelse som en anledning til at sætte demokrati og mangfoldighed på dagsordenen,« siger Katrine Toft Mikkelsen.

Arrangementet »Fest for mangfoldighed« begynder med fælles udvandring med start bag Nordlandshallen i Allinge, og destinationen er Sankt Hans-pladsen bag Rådstuen i Sandvig, hvor der vil være taler og musik.

Myndighederne har skærpet sikkerheden på Bornholm lørdag, hvor de nationalistiske personligheder og foreninger lægger vejen forbi Allinge.