EL-medlemmer bakker op om kontroversiel kampagne, som kritiserer Martin Krasnik og andre journalister.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Enhedslisten-medlemmer er blandt støtter til en kontroversiel underskriftindsamling, som angriber flere navngivne danske journalister, der enten er jøder eller har israelske forbindelser, for at stå bag en pro-israelsk dækning af Gaza-konflikten.

I en erklæring fremgår det, at ’de danske medier har valgt side’, da ’flere af korrespondenterne’ - blandt andet Martin Krasnik - ’enten er zionistiske, gift israelsk eller bosat og opvokset i Israel.’

Erklæringen, der i går havde fået 3.390 underskrifter, har til formål at få politikere til at gribe ind over for den ’skævhed’, der beskyldes at være i dækningen af konflikten i Gaza til Israels fordel.

Jødiske forbindelser

Indsamlingen tog fart, efter at Deadline-journalisten Martin Krasnik lavede et kritisk interview med den norske læge Mads Gilbert, som blandt andet har arbejdet på al-Shifa-hospitalet i Gaza.

Flere eksperter har siden angrebet erklæringen bag indsamlingen for ikke at komme med et eneste konkret eksempel på, hvordan dækningen er ensidig, men alene diskvalificere navngivne journalister for deres etniske tilhørsforhold - altså at være jødisk eller have jødiske forbindelser.

Hans Jørgen Vad, som indtil for nylig sad i Hovedbestyrelsen i Enhedslisten, er en af dem, som har skrevet under.

- Min holdning er, at det ikke er folks baggrund, men vinklingen der er problemet. Jeg har selv klaget til TV2 over et klip, hvor det blandt andet blev sagt, at Hamas ikke vil acceptere en to-statsløsning, hvilket er forkert. Jeg har også klaget til DR over Martin Krasniks interview med Mads Gilbert, siger han.Men bør man så ikke skrive, at det er vinklingen?- Det går på balancen, og at et overvejende pro-zionistisk udgangspunkt gør dækningen farvet. Ikke at de er jøder. Teksten skal jo forstås som et opråb om, at der er bias (skævhed, red.) i dækningen, siger han til BT.

Ulighed i mediedækning

Solveig Munk, fra Enhedslisten i Aarhus og EL-suppleant til Folketinget, har ligeledes skrevet under. Hun mener, at det er forkert at tolke det som, at jøder ikke må beskæftige sig med Gaza-konflikten.

- Det er ikke det, der står i papiret, det er ikke det, jeg har skrevet under på, og det er ikke det, der menes med det. Det, der står, er, at vi vil have rettet op på uligheden i mediedækningen, der dækker den zionistiske måde at se konflikten på og ikke den palæstinensiske. Jeg har også læst et sted, at det ud fra teksten bliver tolket, at Martin Krasnik skal fyres. Det står der heller ikke, siger hun.