Nyt forslag fra energiminister Martin Lidegaard (R) får hug af Forbrugerrådet, som frygter, at de danske el-forbrugere vil blive ramt hårdt på pengepungen.

Det er et skidt lovforslag, som onsdag er blevet fremlagt af energiminister Martin Lidegaard (R). Det mener Forbrugerrådet.

Lidegaard har foreslået at fjerne myndighedernes kontrol med el-selskabernes priser ved at ophæve forsyningspligten, som til dels sørgede for en overvågning af el-priserne. Martin Salamon, chefkonsulent hos Forbrugerrådet, er kritisk over for forslaget, som han mener først og fremmest vil ramme forbrugerne.

- Når selskaberne skal begynde at opføre sig, som man gør på et marked, vil de hæve priserne så langt de kan uden at miste kunderne. Det vil sige, at den gruppe, som ikke interesserer sig for el-markedet og ikke har grund til at interessere sig for det, bliver plukket, forklarer han.

Selvom de danske forbrugere frit har kunnet vælge el-selskab siden 2003, har kun få udnyttet muligheden. Desuden viser en ny, stor undersøgelse fra Energitilsynet, at 40 procent af forbrugerne ikke ville reagere på prisstigninger på op til 10 procent.

Derfor vil regeringens forslag påvirke en lang række el-forbrugere negativt, advarer Forbrugerrådet.

- Lovforslaget indebærer nogle stærke forringelser for forbrugerne på el-markedet. De mister den sikkerhed, der ligger i at være på et forsyningspligtigt produkt og være sikker på, at prisen er fornuftig, siger Martin Salamon.

Han mener samtidig, at forslaget rammer ved siden af i forhold til formålet.

- Formålet med forslaget er at løse et bureaukratisk problem, men det, der sker i stedet, er, at det forringer forholdene for en stor gruppe af forbrugerne. Det, mener vi, bør kunne gøres bedre.

Forbrugerrådet ønsker, at ministeren genovervejer om det virkelig er nødvendigt at gå så drastisk til værks og desuden tager stilling til de konsekvenser, som forslaget vil have for de almindelige el-forbrugere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ministeren onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.