Datatilsynet har politianmeldt Ekstra Bladet for at ulovligt at have undersøgt om Henriette Kjærs svigermor, Yvonne Gerda Pedersen, er registreret som dårlig betaler.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I forbindelse med en forsidehistorie den 22. januar i Ekstra Bladet om "svigermor dømt som dårlig betaler" har en medarbejder på avisen slået Yvonne Gerda Pedersen op i RKI-registeret.

Dette er en overtrædelse af persondataloven, fordi oplysningerne i registeret er "fortrolige og må ikke – hverken direkte eller indirekte – videregives til tredjemand."Datatilsynet fortæller, at de i sidste uge politianmeldte avishuset til Københavns Politi for at have brudt persondataloven.

- Jeg kan bekræfte, at vi har indgivet en politianmeldelse mod JP/Politikens Hus for uberettiget søgning i RKI-registeret. Det er sket i forbindelse med en artikel bragt i Ekstra Bladet, siger chefkonsulent Jakob Lundsager i Datatilsynet.

Han fortæller at sådanne politianmeldelser er sjældne.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen ville i går ikke kommentere hvorfor avisen har indhentet oplysninger ulovligt, men henviste til avisens kommercielle direktør Jan Damgaard. Det er avishusets kommercielle afdeling, der for avisens journalister har undersøgt om Yvonne Pedersen er registreret som dårlig betaler.

- Der er begået en beklagelig fejl af en medarbejder, der har slået hende op i registreret. Og det har vi indskærpet over for det ansatte, så det ikke sker igen. Får vi en bøde på grund af sagen, så betaler vi selvfølgelig den, siger kommerciel direktør Jan Damgaard.

Den 72-årige pensionerede læge Yvonne Gerda Pedersen, der er mor til den bedragerisigtede Erik Skov Pedersen, var registret for at skylde penge for leje af en Audi A6 og 81.306 kroner for et Eurocard.

 - Og jeg har ikke brugt for fem øre af de penge - jeg havde både ladet min søn leje bilen i mit navn og lånt ham eurokortet, da han var i økonomiske problemer. Så det er helt hen i vejret, at jeg skal hænges ud for det. Ekstra Bladet kan jo ikke være bekendt, at de har slået mig op - i modsætning til Henriette Kjær og min søn, er jeg jo bare et almindeligt menneske, siger Yvonne Gerda Pedersen.

LÆS MERE OM SAGEN I B.T. I MORGEN