Skatteafgørelsen vækker undren hos skatteekspert: Fejl eller grundlag for ny praksis

Skats afgørelse i den omstridte skattesag vækker opsigt hos Jeppe Stokholm, advokat og partner hos Stokholm & Lindegaard.

Enten har Skat begået en fejl, eller også er der tale om ny praksis, siger han til BT.

- Det, der er interessant for mig, er sagens betydning for retspraksis. Vi er inde og røre ved noget helt fundamentalt, nemlig om det er OK at tælle dage for at slippe for dansk skat samt, hvordan der skal tælles.

Et afgørende forhold i den ni-siders lange skatteafgørelse, der frikendte statsminister Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock, er, antallet af dage Kinnock opholdte sig i Danmark.

Afgørelsen, som Thorning offentliggjorde lørdag, giver parret ret i, at Kinnock opholdt sig færre end 180 dage om året i Danmark.

Men det har vakt opsigt hos flere advokater, at Skat har valgt at tælle dagene i løbet af et indkomstår.

Jeppe Stokholm, der blandt andet har skrevet en Ph.D. om EU-skatteret, vil ikke afvise, at han må fremover må ændre praksis. 

- Det er jo ikke uden betydning, om der skal tælles i en løbende 12 måneders periode eller i forhold til indkomståret. Loven er meget klar, den siger løbende 12 måneder. Men ifølge afgørelsen er der talt dage i forhold til indkomståret, hvilket kan undre. Enten er det en fejl, eller også er der tale om ny praksis, jeg som advokat skal forholde mig til, fortsætter Jeppe Stokholm.

BT er efter publikation af denne artikel blevet gjort opmærksom på, at Jeppe Stokholm i en årrække har arbejdet for Venstre på Christiansborg.