Det er klart i strid med reglerne, at den radikale borgmester Anna Mee Allerslevs kvit og frit fik lov at låne Rådhushallens til sin bryllups-reception.

Det siger to eksperter i forvaltningsret til BT.

»Det er i strid med reglerne og i høj grad også et retssikkerhedsmæssigt problem, at politikerne på den led giver sig selv en fordel, som almindelige mennesker ikke har,« siger Sten Bønsing, lektor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet.

BT kunne tidligere i dag afsløre, at Anna Mee Allerslev gratis lånte Københavns Rådhus til en privat bryllupsreception. Her var op mod 300 af borgmesterens venner inviterede til champagne, underholdning og lanciers i den gamle rådhushal.

Ifølge en aktindsigt fandt festlighederne sted lørdag den 26. august. Bordopdækningen startede fredag, mens den sidste oprydning fandt sted mandag.

Dagstaksten for at leje Rådhushallen er 65.000 kr.

Læs hele artiklen her:

Både Anna Mee Allerslev og Københavns Kommune, herunder sekretariatschef Flemming Dubgaard, der administrerer udleje af Københavns Kommunes lokaler, afviser, at gratis lokaleudlån til politikernes bryllupper er i strid med reglerne.

På sin Facebook-profil kalder borgmesteren BT’s artikel for useriøs, mens Flemming Dubgaard understreger, at der er tale om administrativ praksis, der ganske vist ikke er skrevet ned noget sted, men beror på regler fra 2011, der er godkendt af Borgerrepræsentationen.

Se opdateringen her:

Eksperterne har gennemgået de pågældende regler fra 2011, som kommunen henviser til. De består af to indstillinger, Borgerrepræsentationen har godkendt.

Her fremgår det, at politikerne i sin tid har besluttet, at kommunen ikke vederlagsfrit må stille lokaler til rådighed til private arrangementer. Det står også direkte, at politikernes private fester ikke er omfattet er lokale-udlån.

»Når man har et reglement for de folkevalgte, så skal det også overholdes. Ellers opstår der tvivl om, hvorvidt der er nogle der bliver begunstiget, fordi de sidder på magten,« siger professor ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

BT har over to omgange forsøgt at få Flemming Dubgaard til at forklare, hvordan kommunen kan føre en administrativ praksis om gratis lokaleudlån til politikernes bryllupsreceptioner, der beror på regler, hvor det modsat fremgår, at lokalerne ikke må udlånes til private fester.

Det har ikke været muligt at få ham til at besvare det konkrete spørgsmål.