Man må gå ud fra, at Uffe Elbæk kender Clement Kjærsgaards konfronterende interviewform, og derfor har hans raseri i pressen efter det omstridte interview været for slapt, mener medieforsker.

»Hvis vi antager, at Uffe Elbæk har været indforstået med, hvad det er, der skal drøftes, og at intervieweren ikke går ud over aftalen for at skabe en chokeffekt. Så kender Uffe Elbæk spillereglerne, og han kender Clements måde at interviewe på, og i det perspektiv synes jeg, at Uffe Elbæk ligger som han har redt.«

Det siger medieforsker på Roskilde Universitet Michael Bruun Andersen.

Uffe Elbæk medvirkede søndag aften i DR-programmet 'Vi ses hos Clement', men allerede inden prgrammet blev sendt, skrev Uffe Elbæk på Facebook, at han aldrig havde været 'så følelsesmæssigt berørt.'

Han blev interviewet om Alternativets flygtningepolitik, og Clement Kjærsgaard afbrød Uffe Elbæk utallige gange med det samme spørgsmål - blandt andet om Alternativet ville sætte tal på, hvor mange asylansøgere Danmark kan tage.

Men Elbæk må være meget dårligt medietrænet, vurderer medieeksperten.

»Fra Elbæks side er det slapt bagefter at sige, at han blev behandlet dårligt. Det synes jeg er lidt for sent at komme med bagefter. Det hører med til medietræningen. Hvis Elbæk havde forberedt sig bedre, kunne han jo have lukket ned ved at sige, at Alternativet ikke har et tal eller ønsker at komme med et tal eller i yderste konsekvens udvandre.«

Han mener, det er Elbæks eget ansvar, at interviewet udviklede sig i en retning, han ikke brød sig om.

»Det må være hans ansvar som politiker at sige, at det her er mit svar, og hvis du ikke er tilfreds, så er den ikke længere. Der findes politikere, der har nosser nok til, at hvis det virkelig går hårdt til, så har de udvandret. Det er den ultimative markering, hvor man siger, at nu arbejder du på en måde, hvor jeg ikke vil lege med mere.«

Men forskeren mener også, man kan sætte spørgsmålstegn ved, om konceptet i programmet er for fikseret på værten.

»Det foregår i en form, som er meget konfrontatorisk og meget kontant, og den er meget værtsfikseret. Mig bekendt er der ikke nogen videnskab, der siger, at seerne bliver klogere ved, at værten er så meget i centrum.«