Ny Megafonmåling tester i høj grad Villy Søvndals lederskab, mener SFs tidligere spindoktor Peter Goll.

Ny meningsmåling stresstester i den grad SF og partiets arbejde med at komme i regering. Det siger kommunikationsrådgiver i Geelmuyden. Kiese Danmark og tidligere spindoktor i SF Peter Goll.

- For første gang siden de begyndte deres forandringsproces, står de til en direkte nedgang i forhold til valgresultatet. Når man søger magten og er med til de upopulære beslutninger, som SF's opbakning til pointsystemet og hele håndteringen af den, så får man nogle modreaktioner fra vælgerne, siger han.

Ifølge målingen, som er lavet af Megafon for Politiken og TV2 går SF fra 13,8 procent til 11,8 procent på under en måned.

- De etablerede partier Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative har prøvet dårlige meningsmålinger masser af gange. Men det har SF ikke, og der skal man have is i maven som parti. Det er vigtigt, at man ikke ryster på hånden, siger Peter Goll.

Ifølge Peter Goll viser måling også, at Villy Søvndal ikke bare ubetinget har vælgernes opbakning til alt, hvad han gør i modsætning til tidligere, da vælgerne i store stimer bare fulgte ham.

- Det tester hans lederskab. Kan han udvikle sig videre som leder på trods af, at han nu får en tilbagegang? Kan han holde den karismatiske stil, han har haft hidtil og fortsætte kursen? Det bliver spændende at se, siger Peter Goll.

/ritzau/