Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er til stor skade for Henriette Kjærs politiske troværdighed, at hendes egen svigermor har anmeldt hende og samleveren for dokumentfalsk.

Det vurderer politisk kommentator og ekstern lektor ved RUC, Rasmus Jønsson.

- De her personsager er aldrig sjove for politikerne. Det rammer dem hårdt på troværdigheden. Det har vi set før både med Lars Løkkes bilagssager og Helle Thornings skattesag.

Rasmus Jønsson peger desuden på, at sagen kommer på det værst tænkelige tidspunkt for de Konservative, der i forvejen befinder sig i en dyb krise.

- Det er jo Henriette Kjær, der som politisk ordfører skal ud og tegne politikken udadtil, og som Lene Espersens tro væbner skal hun bakke op og støtte.

- Ordet kaos kan næsten ikke dække det mere. Det er nærmest en bermuda-trekant, De Konservative er røget ned i, og særligt Henriette Kjær med de her sager om hendes privatøkonomi, siger han.

B.T. afslørede torsdag, at Henriette Kjærs svigermor, Yvonne Gerda Pedersen, har anmeldt hende og samleveren Erik Skov Pedersen til politiet for at have forfalsket hendes underskrift og lånt 200.000 på falske papirer.

Det økonomisk trængte par, der tidligere er dømt som dårlige betalere, har kvitteret med at anmelde Yvonne Gerda Pedersen for injurier, ligesom Erik Skov Pedersen antydede, at hans mor er senil. En strategi, der ifølge Rasmus Jønsson fra RUC lyder ganske uigennemtænkt.

- Det virker, som om Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen ikke har nogen strategi, når de først går ud og siger, at moderen er senil, hvorefter de anmelder hende til politiet. Det er måske ikke så kønt at anmelde hende, hvis hun vitterlig er senil. Der skulle man hellere have taget den bag lukkede døre, siger eksperten i politisk kommunikation.

Rasmus Jønsson vurderer samtidig, at krisen kan blive endnu større for Henriette Kjær, fordi den lidet flatterende sag trækker ud og kører for fuld offentlighed med gensidige beskyldninger og politianmeldelser, der fyger gennem luften.

TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup ønsker ikke at kommentere politianmeldelsen mod Henriette Kjær og hendes samlever, men han vil godt sige, at sagen rammer hendes parti, de Konservative, på et meget ubelejligt tidspunkt.

- Det bidrager til indtrykket af et parti i opløsning, at sådan en historie kommer nu. Man kan sige, at én ulykke sjældent kommer alene, siger han.
 
Andre læser også