Søren Pind har offentliggjort en nummerplade på facebook, efter han har anmeldt en bilisten for påkørsel.
Søren Pind har offentliggjort en nummerplade på facebook, efter han har anmeldt en bilisten for påkørsel. Foto: Nils Meilvang

Det er dybt problematisk, at politikeren Søren Pind (V) har offentliggjort nummerpladen på en bil, han påstår kørte ind i ham med vilje.

Det vurderer Lasse Jensen, der er mediekommentator og redaktør af programmet 'Mennesker og Medier' på P1.

- Det er dybt problematisk, at Søren Pind bruger et medie som 2,8 millioner danskere har adgang til til at udlevere nummerpladen på en bil, som han mener har gjort noget forkert. Han optræder som både anklager og dommer i den sag, og det kommer vel og mærke fra en mand, som er førende i kritikken af mediernes etik, siger Lasse Jensen.

1. juledag skrev Søren Pind på Facebook, at en person havde kørt ind i ham med vilje.

- Han så, hvem det var, og bakkede så lukt ind i mig, skriver politikeren i en statusopdatering, hvor han opremser nummerpladen og mærket på den bil, der ifølge Søren Pind gjorde sig skyldig i 'flugtkørsel og bevidst påkørsel af politiker'. 

Ifølge Lasse Jensen er nummerpladeoplysningen i strid med skrevne og uskrevne regler for medier og journalister.

- Man nævner kun navne eller andre personoplysninger på sigtede og tiltalte, hvis forbrydelsen er stor nok. Reglen er, at folk er uskyldige indtil andet er bevist, men de regler som gælder for journalister, gælder åbenbart ikke for folk på facebook, herunder Søren Pind, siger Lasse Jensen.

Hverken BT, Ekstra Bladet eller TV2 valgte at viderebringe Søren Pinds nummerplade-oplysninger.

Københavns Politi bekræfter, at have modtaget en anmeldelse fra Søren Pind, men ikke at der er tale om en bevidst påkørsel.

- Sagen bliver behandlet som en almindelig påkørsel-sag, og er overdraget til Sagsbehandlerkontoret på Station Bellahøj. Jeg kan ikke bekræfte, at der er noget som tyder på, at det skulle være sket med vilje, siger vagtchef ved Københavns Politi, John Hansen.

Søren Pind skriver i en kommentar på Facebook, at politiet har fundet føreren af bilen, men det har politiet ikke bekræftet.

Trods talrige henvendelser er det ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Søren Pind.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.