Ekspert er ikke i tvivl om, at PET også holder øje med den yderste venstrefløj

1. maj brugte personer fra den yderste venstrefløj røgbomber, tomater og vandpistoler som våben til at vise deres utilfredshed, men ifølge en ekspert holder Politiets Efterretningstjeneste (PET) godt øje med udviklingen.

Det er ikke kun højreekstremisme, som PET har fokus på. Også den yderste venstrefløj er kommet i politiets søgelys.

- PET overvåger helt sikkert også de venstreekstremistiske miljøer. Det har de historisk set gjort. Tomater og vandpistoler hører til i den milde ende, men man er bange for en eskalation af den politiske vold, og at der bliver taget mere militante metoder i brug, siger Chris Holmsted Larsen, der er historiker og forsker i politisk ekstremisme ved Roskilde Universitet.

Ifølge Chris Holmsted Larsen er der kræfter på den yderste venstrefløj, som er parate til at bruge politisk vold og hærværk for at nå deres mål.

- Vi har haft en relativ fredelig udviklingen inden for de seneste år, men der er også ting, som indikerer, at der sker nogle ting derude i miljøet f.eks. senest brandattentatsagen, siger han.

Chris Holmsted Larsen henviser til, da PET i april 2011 skred ind over for fire unge med tilknytning til det venstreekstremistiske miljø. PET havde overvåget personerne, og de blev anholdt, at de var i færd med at sætte ild til Politiskolen i Brøndbyøster.

Den militante kerne er ifølge forskeren dog relativ lille og tæller sandsynligvis kun et par hundrede personer i Danmark.