Liberal Alliances formand Anders Samuelsen rasler med sablen overfor regeringen efter at skattereformen er udskudt til efteråret.

»Lars Løkke er løbet fra aftalen i regeringsgrundlaget, og derfor kan vi heller ikke give en garanti for regeringens overlevelse,« siger Anders Samuelsen til TV2 News.

Han understreger, at Liberal Alliance ikke går op i om det er den ene eller den anden regering, der er ved magten, men alene den førte politik. Derfor vil Samuelsen ikke længere per definition hjælpe regeringen i situationer, hvor den mangler et flertal.

»Regeringen har bragt sig i en meget farligere situation,« advarer Anders Samuelsen.

Men vil Liberal Alliance når det kommer til stykket rive tæppet væk under V-regeringen og risikere at rød blok - som ikke just er enige med Samuelsen på skatteområdet - kommer til magten?

»Logikken taler for, at de på en eller anden måde finder ud af det på et tidspunkt. Men jeg er helt på det rene med, at Liberal Alliance ikke kan lade være med at reagere. Selvfølgelig skal de straffe Løkke på en eller anden måde, siger politisk kommentator Jarl Cordua til BT.

Han tror ikke på, at Liberal Alliance og Anders Samuelsen vil tage livet af Lars Løkke og regeringen. Det er i stedet en ordkrig, der bliver udkæmpet på Christiansborgs slagmark, mener han.

»Han (Anders Samuelsen, red.) iscenesætter sig som en bøddel, der rasler med sablen. Men han afviser at hugge hovedet af Lars Løkke og regeringen,« siger Jarl Cordua.

Den politiske kommentator sammenligner den nuværende situation med skatteforhandlingerne tilbage i 2012, hvor regeringen bestående af Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF valgte at lave en skattereform med blå blok.

Her blev den røde regerings støtteparti, Enhedslisten, så rasende, fordi de blev fravalgt, at den politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen fortalte, at Enhedslisten trak støtten.

»Vi er ikke længere et støtteparti til denne regering. Vi er i opposition,« sagde Johanne Schmidt-Nielsen til pressen, da skattereformen var kommet på plads, og fortsatte raseriet:

»Jeg er oprevet og rasende. Ikke kun på egne vegne, men også på vegne af de mennesker, der står op hver morgen for at smøre madpakke. De bliver snydt. Igen. Det, regeringen har gjort, er at pisse på de mange mennesker, der stemte på en ny regering ud fra et håb om, at det ville betyde, at der skulle føres en ny politik.«

Anders Samuelsen truede allerede mandag med, at partiet ikke vil garantere støtte til regeringen, hvis den ikke overholdt regeringsgrundlaget.

Men formanden for Liberal Alliance vil ikke stemme for, hvis der bliver stillet et mistillidsvotum. Derfor skal regeringen først være bange, hvis Anders Samuelsen og co. ændrer holdning, mener Jarl Cordua.