Lyt til artiklen

Tre tidligere konservative ministre står til at modtage en større skatteregning, fordi de har modtaget et frikort, så de kunne tage på alle de luksuscruises de orkede med DFDS’ færger.

Det drejer sig om Bendt Bendtsen, Flemming Hansen og Carina Christensen.

Et sådant frikort kan slet ikke købes, men har en værdi på adskillige tusinde kroner, fordi hver færgeoverfart koster mindst 2.000 kr. En af Danmarks førende skatteadvokater Tommy V. Christiansen er ikke i tvivl om, at ministrene står til skattesmæk.

- Et frikort er helt klart skattepligtigt. Hvor meget de har brugt kortet, er skattemæssigt ligegyldigt. I Danmark betaler man skat af frikortets værdi, hvis man får det stillet til rådighed, siger Tommy V. Christensen, der understreger, at selv om han er medlem af Venstre, gerne kritiserer borgerlige ministre, hvis de snyder i skat.

Får man et fitnessmedlemskab af sin arbejdsgiver, skal man således betale skat af det - ligegyldigt om man sætter sit ben i træningscentret.
I en mail til B.T. oplyser tidligere vicestatsminister og nuværende EU-politiker Bendt Bendtsen, at han har betalt skat af en enkelt færgetur. Men det er ifølge skatteeksperten slet ikke nok. Tidligere trafikminister Flemming Hansen har aldrig betalt en krone til skat af sit frikort.
- For jeg har jo ikke brugt kortet.

Men derfor skal du stadig betale skat af gaven. Vil du betale skatten nu?

- Næ, det har jeg da ikke tænkt mig, siger Flemming Hansen til B.T.
Carina Christensen, der stadig sidder i Folketinget for de konservative, er trods flere henvendelser ikke vendt tilbage med en kommentar.