Statsminister Lars Løkke Rasmussen har efter flere timers tavshed valgt at bryde den og sætte ord på Eva Kjer Hansen afgang som minister. Han erkender samtidig, at der skal et helt andet samarbejde til i fremtiden.

I et interview til TV2 News har han lørdag eftermiddag forklaret, hvordan han ser det borgerlige samarbejde efter dage med risiko for et decideret regeringssammenbrud.

Ifølge Lars Løkke skal der et helt andet samarbejde til, hvis de blå partier i fremtiden skal have en chance.

»Det handler om, hvordan vi samarbejder. Ikke om vi samarbejder, men hvordan vi gør det. Der skal som bekendt to til tango, men i det her tilfælde skal der tre-fire til kædedans,« fortalte statsministeren i interviewet.

»Vi tog på os et skrøbeligt ansvar i sommer, og vi er nødt til at have nogle klare spilleregler. Jeg ved godt, at vi ikke altid kan få vores vilje, men det går jo ikke, at vi trækker tæppet væk under hinanden,« supplerede han.

De Konservative har næret mistillid til Eva Kjer Hansen i forbindelse med landbrugspakken, og statsminister Lars Løkke har truet med valg, hvis ministeren blev væltet. Det kom ikke så vidt, da hun selv valgte at trække stikket.

Og det beklager statsministeren.

»Hun er selv gået, og det beklager jeg,« sagde Lars Løkke til TV2 News.

Det ventes, at statsministeren udpeger Eva Kjer Hansens afløser efter weekenden.

Selvom stemningen var anspændt under nervekrigen på møderne i statsministerens embedsbolig, Marienborg, hvor de ledende politikere i blå blok de seneste dage har krydset klinger, så har der også været tid til andre ting.

Lars Løkke forklarede nemlig, at de spillede bordtennis i pauserne under forhandlingerne.