Den skandaleramte tidligere konservative toppolitiker Henriette Kjær har endelig fået et nyt job.

Det har længe været umuligt at få at vide, hvilke planer den tidligere minister havde, mens hun har tænkt over tingene i den lejede præstegård i Charlottenlund, og samleveren Erik Skov Pedersen har ventet på at begynde at afsone sin dom på tre års  fængsel for bedrageri for 5,4 mio. kr.

Men nu er tænkepausen forbi. Henriette Kjær har fået nyt job som som lobbyist og kommunikationsmedarbejder hos bureauet Ehrenberg Kommunikation, skriver borsen.dk.

Som lobbyist skal hun prøve at fremme Ehrenbergs kunders interesser hos sit gamle netværk, beslutningstagerne på Christiansborg. Det er især transportsektoren, det gælder. BT har tidligere skrevet at hun var på vej til et job i transportbranchen, men det var ikke muligt at få oplyst noget nærmere. Henriette Kjær har stor viden om transportområdet, og har i mange år siddet i Folketingets transportudvalg.

Efter en mediestorm om hende og manden Erik Skov Pedersens privatøkonomi, trak hun sig som politisk ordfører og gruppeformand hos de Konservative, mens Erik Skov Pedersen har fået en dom på tre års fængsel. Siden forlod hun helt dansk politik efter valget i september sidste år.




- Transportvirksomhederne har en række udfordringer i disse år, og der vil jeg gerne prøve at samstemme synspunkterne mellem transportsektoren, og hvad de gerne vil for at kunne udføre deres hverv, men også få virksomhederne til at forstå, at politikerne også har nogle hensyn at tage til eksempelvis klima og miljø, siger Henriette Kjær til Børsen.

- Dels består mit job i lobbyisme, men det handler selvfølgelig også om at lave en mere langsigtet strategi for virksomhederne. En del af den strategi kan selvfølgelig være at påvirke politikerne, men den kan også indeholde en hel masse andet. Det skal jeg også lave. Jobbet handler om mere end at lave lobbyisme inde på Christiansborg, siger Henriette Kjær.

Hun glæder sig til at komme i gang.

- Nu skulle jeg lige lande på benene igen og akklimatiseres efter at have været på Christiansborg i 17 år. Men jeg er typen, der ikke bare kan gå med hænderne i lommen derhjemme, så jeg vil gerne i gang med noget, og det er jeg parat til nu, siger Henriette Kjær.

Det bliver på mange måder et nyt liv, der skal i gang for den lille familie. Lejekontrakten i præstegården udløber 1. oktober, og nogenlunde samtidig forventes det, at Erik Skov Pedersen skal påbegynde sin afsoning. På det tidspunkt skal Henriette Kjær altså samtidig med sit nye job til at finde et nyt hjem til sig selv og de to drenge.

Erik Skov Pedersens kreditorer har ikke udsigt til at få nogle af deres penge, selv om Henriette Kjær nu begynder at tjene dobbelt løn. Hun får løn som folketingsmedlem i to år efter at hun stoppede i september sidste år. Og først i det andet år bliver anden indkomst modregnet. Det vil sige at det, hun tjener frem til september, tjener hun oveni folketingslønnen.




Men kreditorerne kan altså skyde en hvid pil efter de 5,4 mio. kr., som Erik Skov Pedersen på papiret skylder.

BT kunne i sidste uge afsløre, at det bedragede byggefirma KJ Ejendomsinvest i stedet for en millioncheck har modtaget en såkaldt insolvenserklæring, der viser, at Erik Skov Pedersen ikke ejer noget og ikke kan betale sin gæld.

Alligevel har Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen siden 1. juli sidste år boet i den idylliske 197 kvadratmeter store villa, der også fungerer som præstegård, men kun Henriette Kjærs navn fremgår af lejekontrakten.

Henriette Kjær var gennem en årrække en af Konservatives virkelige topfigurer. I Anders Fogh Rasmussens (V) regering var hun først socialminister og minister for ligestilling, og bagefter blev hun minister for familie- og forbrugeranliggender.

Sidstnævnte stilling sad hun blot i lidt over et halvt år, hvorefter hun trak sig. Det skyldes, at det kom frem, at hun var blevet dømt som dårlig betaler.

Fra 2005 blev hun politisk ordfører for partiet, og fra 2008 var hun ligeledes formand for folketingsgruppen. Begge poster trak hun sig fra i januar 2011, da det blev afsløret, at der var uorden i hende og manden, Erik Skov Pedersens, privatøkonomi.