Aldrig før har Helle Thorning-Schmidts ansigt og navn været på så mange forsider verden over. Et enkelt selvtaget billede med USA's præsident og Storbritanniens premierminister er opskriften.

At den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), tirsdag var havnet i fornemt selskab ved Nelson Mandelas mindeceremoni i Johannesburg, Sydafrika, er de fleste bekendte med.

Et såkaldt 'selfie'-billede af Helle Thorning-Schmidt med USAs præsident Barack Obama og  premierminister David Cameron har på under et døgn spredt sig over hele verden, ligesom billedet af den storsmilende trio nævnes i overflod på det sociale medie Twitter.

Men hvad snakkede statsministeren egentlig med de to prominente herrer om? 

- Vi snakkede om alt muligt. Vi snakkede om vores børn og jul og lidt politik også, siger statsministeren til eb.dk og fortsætter:

- Vi tog tråden op fra dengang, vi mødtes i Stockholm og de spørgsmål, vi diskuterede der, og så talte vi om begivenheder og hyggede os.

Helle Thorning-Schmidt var placeret ved siden af USA's præsident, Barack Obama, og førstedame, Michelle Obama. Om sidstnævnte følte sig overset eller jaloux over statsministerens tilstedeværelse kan vi kun gætte på. Men ikke desto mindre havde førstedamen et kronisk sur ansigtsudtryk, mens hun under en pause satte sig mellem sin mand og Helle Thorning-Schmidt.

Statsministerens hygge blev dog undervejs under ceremonien pakket væk, da hun modtog et opkald fra nu tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), der kunne meddele hende, at han trak sig fra sit embede.

Helle Thorning-Schmidt er på vej hjem til Danmark, hvor hun skal udpege en ny justitsminister.