Nok er både Enhedslisten og SF modstandere af, at Danmark bidrager til opbygningen af Natos missilskjold, men fra begge partier lyder der en voldsom kritik af, at Ruslands ambassadør Mikhail Vanin med et indlæg i Jyllands-Posten nu blander sig og forsøger at få danskerne til at modsætte sig bidraget.

Her truer den russiske ambassadør med, at danske krigsskibe bliver mål for russiske atommissiler, hvis Danmark bidrager til missilskjoldet.

»Jeg synes ærlig talt, det virker som om, han har drukket for meget vodka, og jeg vil på det kraftigste opfordre regeringen til at kontakte den russiske regering i Moskva for at høre, om det virkelig er den russiske regerings linje,« siger forsvarsordfører for Enhedslisten, Nikolaj Villumsen (Ø).

Hos SF er man også helt uforstående over for debatindlægget, som partiets forsvarsordfører, Holger K. Nielsen (SF), mener trapper konflikten unødigt op.

»Jeg er meget forundret, og jeg synes, det er langt ude, det, han siger. Han medvirker jo til at trappe konflikten op på en fuldstændig unødvendig måde,« siger Holger K. Nielsen.

I debatindlægget advarer Mikhail Vanin om, at danskernes ikke forstår konsekvenserne af at tilslutte sig missilforsvaret.

»Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler. Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland,« står der i debatindlægget i Jyllands-Posten.

Holger K. Nielsen formoder, at ambassadørens har fået lov til at skrive indlægget af ledelsen i Moskva.

»Så der må ligge et russisk ønske om at trappe konflikten op eller at provokere, og det er meget kedeligt,« siger han.

Flere ting er nemlig ganske enkelt forkerte i debatindlægget ifølge ordføreren.

»Meget af det, han skriver, er decideret forkert, og det ved han formentlig også godt. Det såkaldte missilforsvar er ikke vendt imod Rusland, som han beskriver det. Det er vendt imod Mellemøsten, så derfor har det ingen konsekvens for den russiske forsvarsevne overhovedet, at vi laver det her missilforsvar,« siger han.

Holger K. Nielsen betoner samtidig, at det er vigtigt ikke at overreagere.

»Danskerne skal læse det som en tåbelig artikel og ikke gå i panik,« siger han.