Uffe Elbæk er ked af sagen i medierne om hans samlever, AFUK mv. Fotograferet efter møde med Enhedslisten i Kulturministeriet
Uffe Elbæk er ked af sagen i medierne om hans samlever, AFUK mv. Fotograferet efter møde med Enhedslisten i Kulturministeriet Foto: Katrine Emilie Andersen

Kulturminister Uffe Elbæk har her til eftermiddag holdt krisemøde med Enhedslisten i sagen om eventuelt misbrug af skattekroner og vennetjenester. Efter mødet kalder Enhedslisten ham i samråd i sagen.

BT kunne i dag afsløre, at kulturministeren flere gange har støttet en artistskole i København med i alt 180.000 skattekroner – en skole som han selv har tæt tilknytning til, da hans partner er ansat på skolen, mens han selv har siddet i skolens bestyrelse.

Uffe Elbæk havde her til eftermiddag Enhedslisten kulturordfører Jørgen Aarbo-Bæhr til krisemøde om sagen i Kulturministeriet. Her svarede han på de spørgsmål, som Jørgen Aarbo-Bæhr havde til sagen. Han har nu krævet et skriftligt notat, som han vil få i morgen. Enhedslisten har desuden valgt at kalde ministeren i samråd i sagen, som formentligt bliver afholdt d. 12. december. Det oplyser partiets kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til Berlingske Nyhedsbureau. I samrådet skal Elbæk forklare, hvorfor han har brugt over 180.000 kr. på fem arrangementer på skolen, hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand er ansat.

Kulturministeren får travl i weekenden med at forklare, hvad der er op og ned i sagen.

- Min ambition er, at jeg taler med alle mine kulturpolitiske kollegaer i løbet af weekenden, så alle har mulighed for at stille de spørgsmål, som de har til hele det her forløb, siger Uffe Elbæk til bt.dk.

Kulturministeren har et møde i morgen med Venstres kulturordfører, Michael Aastrup, mens han vil tale med de andre ordførere over telefonen.

- Jeg er super ked af, at der er såret tvivl omkring mine prioriteringer. Det ansvar tager jeg selvfølgelig på mig og fortæller, hvordan tingene hænger sammen set fra min side, siger Uffe Elbæk og fortsætter:

- Selv om der er super faglige argumenter for, at jeg har prioriteret, som jeg har, men bare alene det at min mand er ansat som skolesekretær på produktionsskolen, så opstår den her tvivl, og den tvivl skal ikke være der, siger Uffe Elbæk til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.