Ved udgangen af januar meddelte den socialedemokratiske borgmester i Gladsaxe Kommune Karin Søjberg Holst, at hun ikke agtede at genopstille ved det kommende kommunevalg i november måned.

Mandag kunne Karin Søjberg Holst, der har været borgmester i Gladsaxe Kommune i 15 år, så meddele, at hun allerede fra 10. juli overlader borgmesterposten til Trine Græse, som hun tilbage i januar pegede på som spidskandidat hos Socialdemokratiet i Gladsaxe Kommune.

Det skriver Gladsaxe Bladet.

De tilføjer, at den nu snart forhenværende borgmesters mand er blevet ramt af en alvorlig sygdom, og det ifølge Gladsaxe Bladet årsagen til, at Karin Søjberg Holst allerede nu trapper ned for sin politiske karriere.

»Det har været et fantastisk liv i folkestyrets tjeneste, hvor jeg har haft det privilegium at være med til at udrette noget for andre – sammen med andre. Jeg har altid lagt vægt på at arbejde for brede, politiske løsninger. Derfor vil jeg gerne takke alle borgere, foreninger, virksomheder og andre, jeg har samarbejdet med i årenes løb til gavn for Gladsaxe. Og jeg er stolt over at kunne efterlade en kommune med en robust økonomi, høj velfærd til borgerne og godt samarbejdsklima i Byrådet,« siger Karin Søjberg Holst ifølge Gladsaxe Bladet

I sin tid som borgmester har hun blandt andet sat sig i spidsen for de 11 kommuner, der er involveret i projektet om en københavnsk letbane, som ventes at stå færdig mellem 2023 og 2014.

Karin Søjberg Holst blev valgt ind i byrådet tilbage i 1978 og har således været medlem i knap 40 år. Hertil har hun en lang række formandskaber bag sig, heriblandt for Teknik- og Miljøudvalget. Hun er uddannet bibliotekar.

Sidste år modtog den nu afgående borgmester ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen.

Karin Søjberg Holst fortsætter i Gladsaxes byråd perioden ud.

 

Andre læser også