Ombudsmanden er langt fra tilfreds med det svar, som Københavns Kommune og overborgmester Frank Jensen (S) har sendt til ham i forbindelse med sagen om påståede lækkede dokumenter i Anna Mee Allerslev-sagen.

Ifølge Frank Jensen var det et læk fra Rådhusservice under Økonomiforvaltningen, som startede historierne om den tidligere borgmesters lån af Rådhushallen til sit private bryllup.

Det fik overborgmesteren til at fortælle i TV2 News-programmet 'Lipperts Talkshow' i november sidste år, at han havde kaldt medarbejderne sammen og slået fast over for dem, at lækket 'er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt'.

En formulering han siden har undskyldt overfor sine medarbejdere på et møde. Og i slutningen af december afleverede Frank Jensen så i en redegørelse kommunens syn på de ansattes ret til at ytre sig i tilfælde af, at de oplever ting, som de ikke mener er efter bogen.

På trods af, at Københavns Kommune i redegørelsen vender 180 gader og kalder en eventuel læk for 'helt acceptabel', så er Ombudsmanden ikke overbevist og finder svaret mangelfuldt. Derfor har ombudsmand Jørgen Steen Sørensen netop bedt Københavns Kommune om en ny udtalelse i sagen.

Blandt andet vil ombudsmanden gerne have opklaret, om de ansatte i Københavns Kommune kun har ret til at videregive ikke-fortrolige oplysninger, når kommunen har vurderet, at der er spørgsmål om ulovlig forvaltning eller anden uredelighed.

»Det står åbent, hvordan Københavns Kommune forholder sig, hvis der ikke foreligger en vurdering af, at der kan være tale om ulovlig forvaltning. Vi går videre med spørgsmålet, fordi det både praktisk og principielt kan være vigtigt med generel klarhed over, hvornår ansatte kan videregive ikke-fortrolige oplysninger til f.eks. medierne,« siger Jørgen Steen Sørensen.

»Det kan være vanskeligt for den ansatte selv at vurdere, om der er tale om ulovlig forvaltning, og det kan jo også tænkes, at den ansatte ønsker at gøre opmærksom på forhold, der er urimelige eller uetiske uden at være ulovlige, eller som af anden grund kan have offentlighedens interesse. Derfor synes vi, det er vigtigt at forsøge at få afklaret rækkevidden af meddeleretten,« siger Jørgen Steen Sørensen.

Desuden vil ombudsmanden også vide, om Frank Jensen har ophævet den indskærpelse, som kommunen gav medarbejderne efter, at det blev opdaget, at lækket angiveligt kom fra en medarbejder i Rådhusservice.

Ombudsmanden har ifølge pressemeddelelsen noteret sig, at Københavns Kommune har tilkendegivet, at der hverken er eller vil blive iværksat en undersøgelse af, hvem der har videregivet oplysningerne om bryllupsreceptionen.

Det skyldes, at kommunen i sin udtalelse også skriver, at det ikke ville være i overensstemmelse med de ansattes ytringsfrihed og meddeleret at irettesætte eller i øvrigt komme med sanktioner over for medarbejdere, som i den konkrete sag måtte have videregivet oplysningerne.

BT har spurgt Frank Jensen om et interview, men han har ingen kommentarer til sagen.