Det kommende valg til Europa-Parlamentet vil blive en kæmpe sejr for Dansk Folkeparti og spidskandidaten Morten Messerschmidt.

Det viser en meningsmåling, A&B Analyse har lavet for Altinget.dk.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre står til at blive lige store ved det kommende valg til Europa-Parlamentet, viser målingen. Og flere kommentatorer, Altinget.dk har talt med vurderer, at det langt fra er urealistisk, at valget til maj kan blive det første valg, hvor Dansk Folkeparti kommer ud som det største parti.Dermed kan et EU-skeptisk parti få flest stemmer til Europa Parlamentet.

- Der er stadig lang tid til valget, og mange har nok ikke besluttet sig endnu. Men lige nu diskuterer vi jo børnecheck og velfærdsturisme, så folk har fokus på EU-problemerne, siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at de store partier, Socialdemokraterne og Venstre, snyder med varedeklarationen, når de skal sælge EU-politikken.

- De lader som om, de er meget kritiske overfor EU-projektet og vil sætte hegnspæle op mm. Men så snart valget er overstået, kommer sandheden frem.  Når det kommer til stykket går de ind for mere end 99 pct. af alt hvad der besluttes i EU, og de spiller et helt andet politisk spil i Parlamentet, end det, de spiller på Christiansborg.

- Vi i DF er jo den rene vare. Vi siger, hvad vi mener, og det er der måske flere, der har opdaget. Jeg er tilhænger af at vi er medlem af EU, men vi behøver jo ikke at være enige i alt hvad der foregår. Vi synes, det skal være et tag selv bord, hvor man kan tage, hvad man kan bruge og lade resten ligge. De lande, der er meget begejstrede for EU kan så have et meget tæt samarbejde, mens andre som f.eks. Danmark og Storbritannien kan have en løsere tilknytning, siger Morten Messerschmidt til bt.dk.

Han tror dog også, at undersøgelsens resultat er præget af DFs generelle fremgang i meningsmålinger om næste Folketingsvalg.

I flere målinger fra bl.a. YouGov har Dansk Folkeparti på det seneste stået til at blive større end Socialdemokraterne ved næste folketingsvalg. Og i februar viste en måling fra YouGov for MetroXpress, at DF er marginale 0,5 procentpoint fra at kunne overhale Venstre og kalde sig selv Danmarks største parti.

Venstres medlem af Europa Parlamentet Jens Rohde mener ikke, at han har vildledt vælgerne:

- I sidste uge stemte Venstre for 75 pct. af forslagene og imod 25 pct.Så vi stemmer bestemt ikke for alt, siger han.

- I 2009 sagde jeg at vi ville flytte hegnspæle, men jeg sagde også at jeg er supereuropæer. Og de hegnspæle, jeg talte om, dem er vi stået ved. Og Morten Messerschmidt sidder jo i en gruppe her i Europa Parlamentet, der ikke har indflydelse på noget som helst, siger Jens Rohde.

Meningsmålingen fra A&B Analyse er påvirket af, at de adspurgte ikke har kunnet svare 'ved ikke', så tvivlerne så at sige er blevet tvunget til at tage stilling.

- Undersøgelsen viser, der er en stigende skepsis overfor EU, og folk synes så nok generelt, at Dansk Folkeparti er mere seriøse EU-kritikere end Folkebevægelsen mod EU. Men DFs fremgang i meningsmålinger til Folketinget smitter nok også af på valget til Europa Parlamentet, siger Claus Bo Hansen, partner i A&B Analyse.

Weekendavisens politiske redaktør Arne Hardis mener, at DFs popularitet sammen med Venstres ageren på EU-området. Senest med sagen om børnecheck til EU-borgere er Venstre blevet 'vandbærere' for Dansk Folkepartis interesser.

- Venstres tøven, omkring hvor vidt EU-retten skal have forrang, kan være naturlig nok ud fra den betragtning, at mange danskere har svært ved at forstå, hvorfor der skal sendes danske børnepenge til børn i Bukarest. Men reelt kommer Venstre til at begive sig ind på en politisk mark, som tilhører Dansk Folkeparti, siger Arne Hardis til Altinget.dk.