Yahya Hassan. Arkivfoto.
Yahya Hassan. Arkivfoto. Foto: Simon Skipper

Tirsdag aften har Nationalpartiet eksluderet folketingskandidat Yahya Hassan.

Det oplyser partiet både på Facebook og Twitter.

»Vi har haft en drøftelse i bestyrelsen på baggrund af den seneste tids tumult. Han er tilsyneladende en mand, der har gang i meget i sit liv. Efter en række episoder er vi kommet frem til, at hans opførsel ikke er forenelig med vores parti. Det virker ikke til, at politik er det, der fylder mest i hans lige nu,« siger Nationalpartiets formand Kashif Ahmad til Ritzau.

Yahya Hassan

Kort tid efter udmeldingen om ekslusionen kom Yahya Hassan selv med et modsvar på sin egen Facebookprofil, hvor digteren skriver at han 'melder sig ud af Nationalpartiet'.

»Jeg melder mig ud af Nationalpartiet. Fra i aften skriver jeg kun digte og dødsannoncer,« skriver han således i opdateringen, hvor han ligeldes har valgt at vedlægge en kort video, som kan ses herunder.

Nyheden om Yahya Hassans afgang fra Nationalpartiet er den foreløbige kulmination på en særdeles begivenhedsrig dag for den unge digter.

Tidligere tirsdag blev han anholdt af politiet efter en længere biljagt i Aarhus, under hvilken han angiveligt var påvirket af narkotika. Anholdelsen blev bekæftet af hans advokat Claus Bonnez.

»Jeg ved ikke så meget om sagen, men jeg skal ind og tale med ham nu,« fortalte advokaten tirsdag eftermiddag til Ekstra Bladet.

Yahya Hassan får hovedrolle i ny tv-serie - 1

Løsgænger kaprer andres valgplakater - 1

Østjyllands Politi bekræftede efterfølgende at der havde fundet en biljagt sted, og at en tyve-årig mand var blevet anholdt. Politiet ønskede dog ikke at bekræfte identiteten på den anholdte.

»Jeg kan bekræfte, at der har været en episode tirsdag middag i det nordlige Aarhus på Randersvej, hvor vi eftersætter en bil. Bilisten kører af vejen ved Søftenvej nord for Aarhus, men fortsætter herefter til Trige Centervej. Her bliver der foretaget en anholdelse af en 20-årig mand. Han er fortsat i vores varetægt her til eftermiddag (tirsdag eftermiddag, red.). Jeg har ingen kommentarer til, hvad han er sigtet for,« siger Carsten Dahl, vagtchef hos Østjyllands Politi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.