Endnu et radikalt medlem af Københavns Borgerrepræsentation kommer nu til at betale for et tidligere lån af lokale på Københavns Rådhus. Der er tale om den nuværende Børn-og Ungeordfører, Henrik Nord (R).

»Jeg har nu fået at vide af Borgerrepræsentationens Sekretariat, at de er blevet klogere og nu gerne vil lave en regning til mig. Jeg er jo nødt til først at få at vide, hvor mange penge det handler om, og hvilket kontonummer jeg skal indbetale på, før jeg kan betale,« siger Henrik Nord til BT.

Dermed er Henrik Nord den tredje radikale politiker på Københavns Rådhus, der kommer til at betale for brug at et lokale på Rådhuset. Spidskandidaten Anna Mee Allerslev har betalt 65.000 kr for leje af Rådhushallen, og gruppeformand Tommy Petersen fortæller til Ekstra Bladet, at han har bedt om at få en regning for det arrangement, han holdt på rådhuset i forbindelse med sin 40 års fødselsdag.

Henrik Nord fortæller, at han i forbindelse med sin vielse på Rådhuset 12. september 2015 bad om at leje et lokale - altså betale for det.

»Vi havde hørt, at der ville komme ret mange mennesker, så vi ville gerne byde på et glas vin og et stykke kage. Men da regningen kom, stod der ikke noget om lokaleleje, derfor rykkede jeg for det,« siger Henrik Nord.

Han har tidligere fortalt til Berlingske, at han flere gange har rettet henvendelse til Rådhuset for at få lov at betale, senest da BT breakede nyheden om, at den tidligere radikale spidskandidat i København Anna Mee Allerslev havde fået Rådhushallen stillet til rådighed kvit og frit. Men Henrik Nord fik at vide, at han ikke skulle betale. Men nu er embedsmændene på Rådhuset blevet klogere, så han alligevel kan se frem til at modtage en regning.

»Jeg går da ud fra, at det gælder for alle, men det ved jeg ikke noget om. Jeg har bare fra starten ønsket at holde min ryg fri. Jeg synes ikke, at vi politikere skal kunne låne den slags lokaler kvit og frit,« siger Henrik Nord.

Hvad mener du i det hele taget om, at I politikere nyder særlige privilegier?

»Det ved jeg ikke, om man kan sige, at vi gør. Selvfølgelig har borgmestrene en bil med chauffør, og det giver god mening, når de skal rundt på en tætpakket mødedag. Men selvom vi andre kan tag en taxa eller en bus engang imellem, så cykler de fleste af os rundt i byen,« siger Henrik Nord.

Har I ikke andre goder?

»Jo, så får vi et måltid mad i forbindelse med møder i Borgerrepræsentationen, fordi mødet ligger fra kl. 17 - 23. Men ellers har vi kun et repræsentationslokale, som vi har mulighed for at låne, når vi har besøg af delegationer fra udlandet, Christiansborg eller andre steder i landet.«

Henrik Nord fortæller, at han er ansat som bygningskonsulent i den private sektor og arbejder på fuld tid. Ved siden af bruger han så omkring 30 timer om ugen på sit politiske arbejde. Ud over møderne i Borgerrepræsentationen, sidder han også i to politiske udvalg. For det får han udbetalt ca 8000 kr om måneden efter skat.

»Jeg synes faktisk, at alt den snak om privelegier burde erstattes af en beskrivelse af, at vi knokler rigtig meget uden at få noget for det. Vi skal forberede os til møderne og er ude at snakke med institutioner, faglige organisationer og plejehjem. Jeg tror min arbejdsgiver er rimelig træt af, at jeg ofte er væk i arbejdstiden midt på dagen. Til gengæld må jeg sidde sent om aftenen og gøre mit arbejde færdig,« siger Henrik Nord.