Direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Michael Jacobsen, er blevet sendt hjem.

Det erfarer Berlingske og Ekstra Bladet, og over for Ritzau bekræfter FH nyheden.

Hjemsendelsen kommer efter formand Lizette Risgaards afgang og gælder ifølge aviserne, indtil resultater af advokatundersøgelsen af den nu forhenværende formand Lizette Risgaards adfærd foreligger.

Hjemsendelsen skyldes, at Jacobsen kan være inhabil, når advokaterne fra Kromann Reumert skal undersøger anklagerne mod Risgaard.

Medarbejderne i FH er blevet orienteret onsdag formiddag.

Torsdag i sidste uge afslørede Berlingske og Ekstra Bladet, at otte mænd havde oplevet grænseoverskridende og upassende adfærd fra Lizette Risgaard.

I første omgang forsøgte Risgaard at håndtere situationen ved at nedsætte en advokatundersøgelse af sagen og gå på såkaldt selvvalgt orlov.

Flere af FHs medlemsorganisationer trak imidlertid støtten til formanden, og søndag morgen valgte hun at gå af som formand.

Som direktør har Michael Jacobsen været Lizette Risgaards højre hånd og nærmeste sparringspartner. Han arbejder blandt andet sammen med den politiske ledelse i FH om udvikling af strategi og politik.

Ekstra Bladet og Berlingske skriver, at Peter Nisbeth vil være fungerende direktør, indtil advokatundersøgelsen er færdig.

I forbindelse med hjemsendelsen af Michael Jacobsen udtaler fungerende FH-formand, Morten Skov Christiansen, til Ritzau:

»FH's direktør Michael Jacobsen er midlertidigt hjemsendt, indtil advokatundersøgelsen er afsluttet og endeligt behandlet.«

»Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men sker udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet.«