Gennem seks år har Kristian Wederkinck stået last og brast med DF-profilen Morten Messerschmidt som rådgiver og pressechef for politikerens gruppe i Europaparlamentet.

Men det er slut nu, bekræfter han over for BT.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har sagt mit job op i Europaparlamentet efter seks år som Mortens rådgiver,« siger han til BT.

Kristian Wederkinck har fået job som pressechef i Finansministeriet for den nyudnævnte minister for offentlig innovation Sophie Løhde og skal stå for pressehåndteringen i processen omkring fornyelsen af den offentlige sektor.

Morten Messerschmidts rådgiver Kristian Wederkinck
Morten Messerschmidts rådgiver Kristian Wederkinck Foto: Privat
Vis mere

Messerschmidts rådgiver har et stort netværk på Christiansborg og i det politiske miljø og har tidligere været presseansvarlig for Klimakonsortiet. På spørgsmålet om jobskiftet kommer i kølvandet på Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis sager omkring det Europæiske parti Meld og fonden Feld, svarer rådgiveren.

»Det har selvfølgelig været hårdt, men sagen har kørt i 16 måneder, hvor jeg på et hvert tidspunkt har stået i front, når det har rullet, og hvis jeg skulle stoppe på grund af det, så ville jeg have gjort det for et halvt år siden,« siger han.

Har du stadig et godt forhold til Morten Messerschmidt?

»Ja, vi er stadig gode venner. Det har intet med hverken Morten eller Meld og Feld at gøre. Det handler udelukkende om, at jeg trængte til nye udfordringer efter mange år i det samme job.«

Morten Messerschmidt er stadig sygemeldt efter et kollaps, som han fik i oktober oven på mange måneders fokus på EU-politikeren. Både Danmarks Radio og Ekstra Bladet har afdækket, at midler fra fonden har været brugt på arrangementer i Dansk Folkeparti, som skulle have været brugt på EU-arrangementer.

Dansk Folkeparti vil betale 955.210,38  kroner tilbage, som partiet har brugt på blandt andet et sommergruppemøde i Danmark. Sagerne er lige nu ved at blive undersøgt af EU-systemets anti-korruptionsenhed, OLAF.

Kristian Wederkinck forventer at starte i sit nye job i Finansministeriet snarest. Dansk Folkeparti har sat en proces i gang med at finde en ny rådgiver for Morten Messerschmidt, der er sygemeldt på ubestemt tid. Han fortæller til BT, at han glæder sig til at starte i det nye job.